Kuriózum"Potyogtak a könnyeim" - Ferenc pápa kezet csókolt a kerekesszékben ülő Mihály...

„Potyogtak a könnyeim” – Ferenc pápa kezet csókolt a kerekesszékben ülő Mihály atyának

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ferenc pápa Magyarországon tartózkodik április 28. és 30. között, ahol első napján az egyházi szolgálattevőkkel és munkatársakkal találkozott a Szent István-bazilikában. Itt találkozott a szegedi Kardos Mihály atyát, aki betegsége miatt mindkét lábát elveszítve maga is kerekesszékben érkezett, akárcsak a pápa.

Elkészült a pápalátogatás egyik legmeghatóbb fotója, amelyet a Vatikán hozott nyilvánosságra. Ferenc pápa pénteken a Szent István-bazilikában találkozott az egyházi szolgálattevőkkel és munkatársakkal.

Miközben kerekesszékében haladt az oltár felé, összetalálkozott a szintén kerekesszékben ülő Kardos Mihály atyát, aki betegsége miatt mindkét lábát elveszítette. A pápa üdvözölte kollégáját, és kezet csókolt neki.

„Amikor jött középen előre a bazilikában, én ott voltam a szélén. Megállította az őt toló segítőjét, és először megfogta, majd megcsókolta a kezem. És megáldott. Odaajándékoztam neki az általa írt, és kiolvasott Álmodjunk együtt – Út egy jobb jövő felé című könyvet. Azzal váltunk el, hogy azt mondta, imádkozzunk érte” – mondta a Magysar Kurirnak Mihály atya.

Mihály atya hatalmas megtiszteltetésnek vette a pápával való találkozást.

„Potyogtak a könnyeim. Tudtam eddig is, hogy jó ember, de arra nem számítottam, hogy ennyire, hogy még engem, tolókocsis testvérét is figyelemre méltat, odajön, és odahajol hozzám. Egy életre hálás vagyok” – fogalmazott Kardos Mihály atya.

Kardos Mihály 1946. november 18-án született Szegeden, 1969-ben szentelték pappá, pályája során fontos volt számára a hívek közössége, a velük való közvetlen lelkipásztori kapcsolat. Az elmúlt években egészsége megromlott, cukorbetegsége miatt mindkét lábát elveszítette, kerekesszékbe kényszerült.

Mihály atya jelenleg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Szegedi Hajléktalanellátó Központjában él, holott az egyházmegye saját idősotthonát is választhatná. Úgy érzi, papi hivatásának egyfajta kiteljesedése, hogy a hajléktalanok között él, osztozik sorsukban, pásztorként kísérheti őket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek