KuriózumPillanatok alatt megold bármilyen matekpéldát egy telefonos alkalmazás

Pillanatok alatt megold bármilyen matekpéldát egy telefonos alkalmazás

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Napjainkban érdemes igazán iskoláskorúnak lenni, hisz egy olyan alkalmazás jelent meg mobiltelefonra és tabletre, ami egy pillanat alatt megold minden matematikai egyenletet, ráadásul a megoldást is levezeti.

matek-app

A PhotoMath nevű alkalmazás egyelőre iPhone-ra és Windows Phone-ra tölthető le. A diákok minden bizonnyal nagyon örülnek az új alkalmazásnak, a matematika tanárok viszont nem biztos, hogy repesnek az örömtől. 😀

A PhotoMath valóban egy kitűnően elkészített program, és a legnagyobb előnye, hogy elég a képlet elé, fölé tartani a telefont. Az alkalmazás figyelmeztet arra, hogy a kézírást nem ismeri fel, de a nyomtatott képleteket, egyenleteket szempillantás alatt megoldja.

A megoldás után egy gombnyomásba kerül és a program részletesen levezeti a megoldást, akárcsak az iskolában. Így az eredmény mellett lépésről lépésre nyomon követhetjük a folyamatot, ami a megoldásra vezetett, így hasznos segítségnek bizonyulhat. A fejlesztők azt ígérik, hogy hamarosan az androidos telefonokon is elérhető lesz az alkalmazás.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek