LélektárPéntek 13-án érkezik a Telihold: ritka ezoterikus jelenségnek lehetünk tanúi

Péntek 13-án érkezik a Telihold: ritka ezoterikus jelenségnek lehetünk tanúi

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hamarosan ritka ezoterikus jelenségnek lehetünk tanúi: szeptemberben péntek 13-ára esik a holdtölte, melynek energiái segítségünkre lesznek abban, hogy leszámoljunk félelmeinkkel!

Míg a legtöbb helyen szeptember 14-én érkezik meg a holdtölte, addig ugyebár az időzónák, és az időeltolódás miatt néhány ember számára már 13-án észlelhető lesz. Ez a fajta eltolódás nem csak az időérzékünket tréfálhatja meg, de sok más érdekességet is tartogat.

A babonásak, most különösen izgalmas időszak elé néznek, ugyanis nem elég, hogy 13-a péntekre esik (ami már önmagában is sok emberben feszültséget kelt), hanem még a holdtölte energiái is ekkorra csúcsosodnak ki. Utoljára 2014. június 13-án volt példa arra, hogy a holdtölte és a péntek 13. egybeesett, de nem kell megijedni, mondjuk is, hogy ez a két esemény hogyan befolyásolja egymást, és bennünket is.

Ez a holdtölte különös energiákkal bír, ugyanis most a szeptember végi holdtölte fog lejátszódni, ami messzemenőleg a legjelentőségteljesebb holdtölte az év során. Ez a telihold van a legszorosabb kapcsolatban az őszi nap-éj egyenlőséggel, ugyanis régen az őszpont és a holdtölte közötti periódusban szüretelték és gyűjtötték be a kész terményeket.

Most különösen kedvező időszaknak örvendhetnek a gazdák, hiszen a közelgő telihold energiái és fénye lehetőséget kínál, hogy a betakarítást és a termények begyűjtése előtti nagyobb feladatokat kellő kitartással végezzék el.

A Hold rögtön napnyugta után jön fel, ami akár 50 perccel is kitolhatja a szürkületet, így több idejük jut a feladatok elvégzésére. Például szeptember 12-14 között miután a Nap lenyugodott, a Hold átlagosan 27 perccel képes tovább világosságot biztosítani.

Mivel ennek a holdtöltének az energiái meglehetősen intenzívek lesznek, első hallásra rossznak tűnhet, hogy pont péntek 13.-ra esik, de nem kell aggódni. Igaz, hogy félelmetesnek tűnik, de ez a titokzatos időpont pozitív változásra serkent. Erőt ad, hogy leszámoljunk az év eddigi folyamán felgyülemlett problémákkal, és segít, hogy kicsit közelebb kerüljünk önmagunkhoz és a természethez.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek