KuriózumPárkapcsolati szakértő szerint ez a két legfőbb oka a félrelépéseknek!

Párkapcsolati szakértő szerint ez a két legfőbb oka a félrelépéseknek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sajnos, aki egyszer félrelép, az valószínű, hogy máskor is megteszi. A megcsalás az egyik lehető legrosszabb dolog, ami egy szerelmi kapcsolatban megtörténhet. Ha már bekövetkezett a visszafordíthatatlan hiba, akkor már csak rajtunk áll, hogy adunk még egy esélyt az egész kapcsolatnak és megpróbáljuk rendbe hozni a dolgainkat, vagy egész egyszerűen búcsút intünk hűtlen partnerünknek.

Párkapcsolati szakértő szerint ez a két legfőbb oka a félrelépéseknek!

Párkapcsolati szakértők szerint a megcsalás hátterében számtalan dolog állhat, okok tömkelege válthatja ki valakiben a félrelépés vágyát, mégis a híres párkapcsolati terapeuta, Tammy Nelson szerint a félrekacsingatókat 2 különböző kategóriára lehet osztani.

De miért lépnek félre az emberek?

A terapeuta szerint leggyakrabban az emberek azért kezdeményeznek másokkal intim kapcsolatot, hogy rátalálhassanak azokra a dolgokra, ami adott esetben hiányzik a saját szerelmi életükből. Nelson arra is kitért, hogy legtöbb esetben a nők keverednek efféle egyéjszakás kalandokba.

Másik, igen gyakori oka a félrelépéseknek a megunt kapcsolatok. Sokan azért vágnak bele valami újba, mert szívük mélyén már rég meg szeretnének szabadulni a jelenlegi kapcsolatuktól.

„Ez egyfajta kompenzálási mód, amivel beteljesíthetik életük azon részét, amit a hazzaságukból sosem kaphatnak meg. Lehet, hogy a házasság lelki és érzelmi szinten kielégítő, de intim téren nem kapják meg azt az izgalmat, amire vágynak. Így egyenes út vezet a megcsaláshoz.” – mondja.

Nelson azt is hozzátette, hogy azon személyeknél, akiknél nem derül fény a kis kalandjaikra évi egy-két félrelépés után „tökéletes boldogságban lépnek vissza a házasságaikba”.

De miről árulkodnak a statisztikák?

Habár a két fő kategóriát már felvázoltuk, azért mégsem lehet ilyen könnyen csoportosítani a félrelépések milyenségét. Egy felmérés szerint a megkérdezettek szerint már a következő kategóriák is megcsalásnak számítanak:

  • Erős érzelmi kötelék kialakítása egy másik személlyel – 55%
  • Meztelen képek küldözgetése másoknak – 46%
  • Erotikus tartalmú üzenetváltások egy másik személlyel – 44%
  • Online társkeresős profil használata – 29%
  • Ex partnerekkel való időtöltés – 29%
  • Alkalmi flörtölés egy másik személlyel – 18%
  • Másra gondol együttlétek alatt – 18%
  • Vacsora egy ellentétes nemű személlyel – 18%
  • Kapcsolattartás az ex partnerrel – 16%
  • Másokról való fantáziálás – 13%

Mivel eléggé változatos, hogy kinek mi számít megcsalásnak, ezért még az elején nem árt letisztázni, hogy kinek mi fér bele, hol vannak számotokra a határok.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek