OtthonÖtletes helykihasználással a legkisebb fürdőszoba is barátságossá tehető

Ötletes helykihasználással a legkisebb fürdőszoba is barátságossá tehető

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor egy kisméretű fürdőszoba tervezéséhez látunk, figyelni kell arra, hogy mind a praktikum, mind pedig a dizájn szempontjai maximálisan teljesüljenek. Fontos, hogy a teret úgy rendezzük be, hogy az minél nagyobbnak tűnjön, még akkor is, ha csak kevés négyzetméter áll a rendelkezésünkre. A kisméretű szaniterek és bútorok használata ebben nagy segítségünkre lehet.

A praktikum nem mehet a dizájn rovására, és igaz ez fordítva is. A kisméretű szaniterek választása előnyös lehet egy kis alapterületű fürdőszobában. Az egyenes vagy sarokkádak, az ülőkádak és a hosszított keskeny mosdók mind nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy egy aprócska fürdőszoba is teljes értékű és kényelmes legyen. Ha a falra szereljük a WC-kagylót, még több helyet takaríthatunk meg.

A kiváló minőségű szaniterakrilból készült, aszimmetrikus fürdőkádak és zuhanytálcák további előnyöket kínálnak. Az egyik oldaluk keskenyebb, így nagyobb mozgásteret biztosítanak a kisebb fürdőszobában. Ez azt jelenti, hogy a zuhanyajtó is könnyen nyílik, és még a mosógép vagy a fürdőszobabútor is elférhet.

Egy kis alapterületű fürdőszoba tervezése valóban kihívást jelent, de a megfelelő tervezéssel, okos szaniter- és bútorválasztással csodákat alkothatunk. Tartsuk szem előtt, hogy a kis fürdőszoba ne csak praktikus, hanem elegáns és barátságos is legyen, így az otthonunk legmegnyugtatóbb helyiségévé válhat!

Az optimális térkihasználás érdekében hasonlóan jó választást jelentenek a sarokban elhelyezett mosdók és a falra szerelt csaptelepek is. A sarokban történő elhelyezés és a mosdó 45 fokos elforgatása lehetővé teszi a vízkivezetés szakszerű megoldását, illetve a helykihasználás javítását. Ez a megoldás különösen hasznos lehet a legkisebb fürdőszobákban, ahol minden négyzetcentiméternek jelentősége van.

A helykihasználás érdekében számos apró praktikát is bevethetünk, amelyek képesek hozzájárulni a rendelkezésre álló tér jobb kihasználásához. Például egy keskeny polc vagy szekrény felhelyezése a WC tartályok felé nagyszerű ötletnek bizonyulhat, hiszen sok hasznos holmi tárolhatunk rajta. Szintén ötletes megoldás lehet egy szélesebb rúd felerősítése is a zuhanykabinra, így helyet biztosíthatunk a törölközőknek.

Végezetül fontos megemlíteni, hogy az egyes helyiségek egyedi jellegzetességeinek figyelembevétele elengedhetetlen az optimális belsőépítészeti tervezés során. Ezért minden egyes helyiség tervezése egyedi és személyre szabott megoldásokat igényel, hogy a teret a lehető legjobban kihasználjuk.

Odafigyeléssel, gondos tervezéssel, megfelelő szaniterekkel és apró praktikákkal a legkisebb fürdőszobából is kényelmes helyiséget varázsolhatunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek