LélektárÖlelés terápia: A gyógyító szeretet egyszerű megnyilvánulása

Ölelés terápia: A gyógyító szeretet egyszerű megnyilvánulása

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az emberi lény egyik legfontosabb igénye hogy érezze, hogy fontos a Világ számára és szükség van rá. Az az ember, aki nem érzi magát szeretve kezd lassan meghalni. Amikor az fogalmazódik meg egy ember szívében, hogy az élete nem számít senkinek, akkor elveszíti Önmagát és életének értelmét.

anya-gyereket-oleli

A világnak épp azért van szüksége millió féle terápiás módszerre, mert hiányzik belőle az egyetlen mindent átfogó és legfontosabb érzés a szeretet. Egy olyan világban, amely tele van szeretettel, a terápia nem lenne szükséges egyáltalán.

Ezért, a szeretet a legnagyobb terápia. Nem kell több mint szeretet.

Az ölelés nem más, mint a szeretet, a melegség, figyelem fizikai megnyilvánulása. Amikor érzed a másik személyből áradó szeretet, akár egy ölelés formájában, azzal már önmagában is be lehet indítani a gyógyulási folyamatot. A pszichológusok is megértették, ha nem kap elég ölelést és testközelséget egy kisbaba, akkor fejlődése nem lesz megfelelő.

A lélek táplálékot igényel, ugyanúgy, mint a szervezet. Megadhatjuk a gyereknek a legjobb táplálékot és körülményt, ha nem érzi magát szeretve és lelke nem kapja meg az érzelmi tápanyagot, akkor pszichéje nem fog kiegyensúlyozottan fejlődni. Az ilyen gyerekek szomorúnak, elhanyagoltnak, elhagyatottnak, nem kedveltnek érzi magukat. A kutatók megfigyelték, ha az anya nem öleli meg a gyerekét, a gyermek testi növekedése leállhat és akár meghalhat, még akkor is, ha fizikailag helyesen táplálta. A szeretet ugyanolyan fontos a lélek számára, mint a táplálék vagy a levegő a testünk számára. Nélküle a létezésünk elképzelhetetlen.

A lélek gyógyításához az intelligencia, az elemzés, a megfigyelés nem elegendő. Valaki megismerkedhet az összes terápiával a világon, lehet a legjobb szakértő, de ha nem érti meg a szeretet művészetét, akkor folyton csak a felszínen fog tapogatózni. 100 személyből 90 elsősorban azért betegedik meg, mert nem tapasztalt elég szeretetet.

Minden kétséget kizáróan, a szeretet a legnagyobb terápiás jelenség, ami valaha létezett. Abban a pillanatban, amikor a szeretet hiányától szenvedő beteg megérzi a szeretet melegét beindulhat önmagától egy gyógyulási folyamat.

Az ölelés nem csupán egy gesztus, hanem egység élmény is, amely emlékeztet a másik emberrel való sorsközösségre. Így hát az ölelés, ha nemcsak egy szimpla gesztus, hanem szívből jön, akkor előhozza a másik lelkében szunnyadó szeretetre és gyógyulásra vágyó gyermeket.

A gondolatok vizsgálata az intellektus, az elme útja, míg az ölelés a szív útja. Az elme a betegségek, míg a szeretet minden gyógyulás forrása.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek