KuriózumNyugdíjba vonult a McDonald's Down-szindrómás alkalmazottja: 32 évig mosolyogva szolgálta fel a...

Nyugdíjba vonult a McDonald’s Down-szindrómás alkalmazottja: 32 évig mosolyogva szolgálta fel a sült krumplit!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

32 éven keresztül mosolyt és örömöt varázsolt a vásárlók arcára a sydneyi McDonald’s Down-szindrómás alkalmazottja. Egy korszak véget ért, 50 éves korában nyugdíjba vonult a mindig vidám, kitartó és lelkes alkalmazott.

A Down-szindrómával kapcsolatban számos előítélet született, leginkább az, hogy az érintett emberek nem képesek teljes értékű, önálló életet élni. Szerencsére napjainkban egyre elfogadóbbak vagyunk a fogyatékkal élőkkel, és a társadalomban is számos lehetőség adódik a beilleszkedésükre.

A Down-szindrómások első úttörője Russell O’Grady volt, aki 1986-tól, 32 éven keresztül dolgozott a sydney-i McDonald’s-ban. 18 éves korában vette fel először az egyenruhát, és megmutatta, hogy a kitartó munka meghozza a gyümölcsét.

Russell O’Grady

Russell a JobSupporton keresztül találkozott a lehetőséggel – egy ausztrál kormányzati kezdeményezés által, amely segít az értelmi nehézségekkel küzdőknek fizetett állást találni. Munkáltatóit a nyugat sydney-i Northmead étteremben annyira lenyűgözte elkötelezettsége és munkabírása, hogy hamarosan állandó munkát ajánlottak neki.

Russell több mint három évtizedet töltött az étteremben, csomagolt, takarított és kiszolgálta az ügyfeleket. Sokan azért jártak rendszeresen a Mcdonald’s-ba, hogy találkozhassanak Russellel. Northmead egyik legismertebb személyeként tartották számon. Tavaly decemberben azonban véget ért egy korszak Russell életében, ugyanis hivatalosan is visszavonult.

“Rendszeresen visszajáró vendégeink vannak, akik azért jöttek minden csütörtökön és pénteken, hogy találkozzanak Russellel” – mondta a McDonald’s vezetője, Courtney Purcell. A JobSupport menedzser asszisztense Wynn Visser elmondta, hogy Russell nagy hatással volt az emberekre. “Mindenki ismeri őt, nagyon szeretik, mert mindig megáll, hogy kezet fogjon, és mondjon egy-két jó szót az ismerőseinek. Russell azt mondta, hogy hiányozni fognak a barátai, a munkatársai, a főnöke, és minden ember, aki betért hozzá, hogy meglátogassák” – mondta.

Russell O’Grady

Az 50 éves férfi elsősorban az életkorával járó egészségügyi kockázatok miatt vonult nyugdíjba, azzal a céllal, hogy nyugdíjas éveit a barátaival, az edzőteremben, bowlingozással és kutyaterápiás foglalkozással fogja tölteni.

A McDonald’s ikonikus alkalmazottjának édesapja, Geoff O’Grady elmondta, hogy fiát gyakran megállítják az utcán egy kézfogásra, hiszen nagyon ragaszkodó ember, és tele van szeretettel. “Valaki azt kérdezte tőle: “fogyatékos vagy?” és erre ő azt válaszolta: “Régen az voltam, iskolás koromban, de most a McDonald’s-ban dolgozom”.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek