OtthonNyíló virágok a vázában, télen is!

Nyíló virágok a vázában, télen is!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Könnyen készíthetsz belső dekorációkat – papírból. Többféle színben és fajtában létezik, mintás vagy egyszínű, a közös vonás bennük pedig az, hogy rengeteg divatos és szemrevaló dolgot gyárthatsz belőlük a lakásba.

Ebből kiindulva azt találtuk ki, készítsünk papírból különböző virágdekorációkat, ha már a kinti időjárás nem teszi lehetővé, hogy mezei virágot szedjünk, vagy hogy a kertünkből vágjunk egy csokorral a kedvenc rózsánkból!

A jó dolog ebben az, hogy nemcsak az otthonodat vidíthatod fel a kapott kompozíciók által, hanem a szabadidődet is mókás dologgal töltheted, sőt! Bevonhatod az egész családot a virágkészítésbe! Mindannyiotokban fel fog ébredni a régi emlék, még az elemiből, amikor kézimunka órán papírt hajtogattatok!

Fotó: decoist.com

1. Mit szólnál egy csokor mákhoz vagy bimbózó rózsához?

A mákvirághoz szükséged lesz, természetesen, piros színű papírra. Különböző méretű köröket vágj ki belőle, majd ragaszd őket össze úgy, hogy a legnagyobb kerüljön alul, a legkisebb pedig felül. A virágok szárát készítsd el puha drótból, amelyet beszerezhetsz a barkácsboltokban.

Ugyanezt a drótot használd majd a rózsák esetében is, csak a virágot kell más módszerrel létrehoznod. Választhatsz más színeket is a piroson kívül, a lényeg pedig az, hogy az ívpapírt hosszába vágd vékony csíkra, hogy a legvégén kellően hosszú papírsávot kapj, amit rózsabimbó formájúra csavarhatsz fel.

Fotó: decoist.com

2. Egy koszorút az ajtóra?

Régi újságpapírból, vagy megviselt, régi könyv lapjaiból tekerj kúp alakú formákat, amelyeket ha egymás mellé illesztesz, virágkoszorúhoz hasonló kompozíciót nyersz. Készíts minél több ilyen tölcsért, és ragaszd minél szorosabban egyiket a másik mellé egy karton-alapra (akár több rétegben is, csak akkor arra vigyázz, hogy az alsó réteg tölcsérjei hosszabbak legyenek a rájuk kerülő kúpoknál). Középre illessz egy díszt, amely kiemeli majd a koszorút, és feldobja azt. A hátoldalára pedig ragassz egy szalagot, amellyel majd bárhová felakaszthatod.

Fotó: decoist.com

3. Legyezőből virágot!

Talán picivel nehezebb lesz ezt elkészíteni, de az eredmény megéri! Biztosan tűrögettél te is legalább egyszer legyezőt gyerekkorodban! Ha még emlékszel a technikára, könnyű dolgod lesz. Hajtogasd harmonikaszerűen a kívánt papírdarabokat, majd ha megvagy „csomagold” őket egybe egy drót segítségével. Annak függvényében, hogy mekkora átmérőjű formát akarsz, 2–3 legyezőt illessz össze egy kör alakú dróttal. A pontban, ahol a drótot összecsavarod, illessz egy díszt, amellyel a képel látható virághoz hasonló dekorációt hozhatod létre.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek