LélektárNovember 3: Ma van az év utolsó Tízmilliószoros Napja!

November 3: Ma van az év utolsó Tízmilliószoros Napja!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az év folyamán négy alkalommal ünnepli a buddhizmus a Nagy Buddha napokat, amely a köztudatban úgy terjedt el, mint a tímilliószoros nap.

tizmilliomos-nap

Ebben az évben november 3.-a az utolsó ilyen nap. Miért bír olyan különleges jelentőséggel?

A buddhista szemlélet szerint a gondolatoknak, szavaknak, érzéseknek, cselekedeteknek teremtő erejük van. Mindaz amit mondunk, érzünk vagy teszünk az alakítja a tudatunkat és az válik valósággá előbb vagy utóbb. A nyugati pozitív pszihológia, vagy a new age ezotéria is egyre nagyobb hangsúlyt feketetett az emberi tudat teremtő erejére, behozva a köztudatba a vonzás törvényének az újra felismerését, illetve azt a tényt, hogy mindenki a maga sorsának a kovácsa.

A tízmilliószoros napok ennek a tükrében óriási jelentőséggel bírnak. Mivel a gondolatok és a cselekedetek ereje megsokszorozódik ezért fontos tudatosan alakítani a mai napunkat.

Íme egy pár hasznos tipp hogy miként kerülj összhangba ezzel a végtelen teremtő erővel és hogyan hasznosítsd:
Adj magadnak elég időt hogy befele fordulj és ráhangolódj egy csendes meditációval a következő lelkigyakorlatra:

1. Először is adj hálát az életedért és az élet minden megnyilvánulási formájáért. Ezáltal nemcsak a benned lévő életet és az isteni fényt erősíted hanem az egész világét és máris túlléptél az önző gondolkodáson és tudatodat kiterjesztetted az egész világra. Tudnod kell hogy minden egyes emberi sors célja a belső béke megtaláláasa . A tudatosabbnak segíteni kell a kevésbé tudatosat.

2. Engedd el a szívedben összegyült negatív rezgésű érzéseket. Ajánld fel az Univerzum végtelen szeretetének a harag, a bánat, a félelem, a düh, a stressz, a kilátástalanság, a reménytelenség, a szeretetlenség, bánat, a borulátás, a gyász, a tehetetlenség érzéseit és kérd hogy a lehető legkönnyedebb módon segítsen ezek elengedésében.

Miután elengedted ezeket a lelkedben felszabadult helyekre kérjél szeretetet és fényt, hogy töltse azt ki.

3. Gondold át vágyaidat és nézd meg melyek azok amelyek az Egod vágyai és melyek azok amelyek a lelkedé. Hozd összhangba ezeket és pozitív gondolatokkal cselekedetekkel szavakal erősítsd meg ezeket. Hangolódj rá a vonzás törvényére úgy hogy elcsendesedsz és nyitott szívvel és alázattal hagyod hogy mindaz megnyilvánuljon az életedben amire szükséged van.

4. Hajts fejet az Univerzum akarata előtt és engedd hogy a számodra legfontosabb tapasztalatokat adja, ahhoz hogy fejlődni tudj.

5. Tégy apró feltétel nélküli cselekedeteket, ajándékozz meg másokat, egy jó szóval, mosollyal vagy cselekedettel.

Oszd meg másokkal is a mai napban rejlő végtelen változás lehetőségét hogy ők is részesüljenek ennek áldásos hatásával.

Jó lelki munkát, bőséges teremtést és áldott tízmilliószoros napot mindannyiatoknak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek