Ahogyan egyre inkább magunk után hagyjuk a novemberi hónap első napjait, úgy kezdenek annak energiái és rezgései felépítődni és körbevenni bennünket. November 11-e egy igazán fontos dátum a Merkúr mozgását illetően ugyanis ezen a napot a Merkúr átmeneti időszakába lép, és ennek az eseménynek mi is érezni fogjuk a hatását.

A Merkúr bolygónkat legtöbbször az istenek üzeneteit hordozó égitestként emlegetjük. Számtalan módon képes a kommunikációt befolyásolni, így ránk is nagy hatással van a mindennapi életünk során. Habár elsőre nem tűnik fel, de ez az a bolygó, amelynek energiái legfőképp azon vannak, hogy az életünk széthullott darabjait a helyeikre illessze.

Az asztrológiával és a csillagok állásával is foglalkozó The Cosmic Intelligence Agency a következőképp magyarázza a ránk váró, elkövetkezendő időszakot:

„Mivel a Merkúr, a Vénuszhoz hasonlóan, a Föld (köztünk) és a Nap között helyezkedik el, rendszeresen szemmel alig észrevehető „fogyatkozásokat” produkál. Mivel alig észrevehető mozgásokról van szó, ezért egyáltalán nem állja útját a Földre vetülő napfénynek, éppen ezért sem láthatóak ezek a bolygómozgások. Ám annak ellenére, hogy mi nem vesszük észre, a Merkúr ezen időszakai nagyon ritkaságszámba mennek és a történelem során is nagyon nagy mértékben közrejátszott olykor a társadalmi változások szempontjából.

Nagyon izgalmas megfigyelni, hogy az előbb említett két bolygóval miként történnek meg ezek a „fogyatkozások”. Az utolsó Vénusz-fogyatkozás 2012 júniusában zajlott le az Ikrek jegyében, amely pont a maja naptár ciklusváltásának közepén történt. A maja leírások ezt az időszakot úgy ábrázolták, mint a Nap galaktikus igazodását egy újabb síkhoz, amelyet az emberiség tömeges megvilágosodása kísér.

Az előbb említettekhez hasonlóan, a Merkúr is kiemelkedő szerepet kap az ilyen volumenű változások idejekor. Különösen az 1700-as évek óta, amikor is az Uránusz felfedezésével (amit egyébként az történelem folyamán többször is a „kis-Merkúrként” emlegetnek) egy sokkal magasabb frekvenciájú energiamezőbe helyeztek el bennünket az akkor hozzáértők.„

De nézzük is, napjainkra milyen hatással lehet a Merkúr mozgása:

Mitológiai szempontból a Merkúr az istenek bolygója, így hát nagy befolyással bír az emberi kommunikációra, kereskedelemre, kapcsolatokra, ötletekre, gondolatokra. Hagyományosan a Merkúr a Szűz és az Ikrek vezérbolygója, így számukra egy igen produktív időszak körvonalazódik.

Amire mindenképpen figyelnünk kell november 11-e környékén az az, hogy előbb gondolkodjunk, és csak utána szólaljunk meg. Minél tudatosabban kezeljük érzelmeinket és gondolatainkat, annál könnyebben átesünk ezen az időszakon. Félelemre nincs okunk, csupán figyeljünk oda önmagunkra és arra, hogy teljesítsük mindazt, amire szükségünk lehet a fejlődésünk érdekében.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.