KoktélNincsenek karjai és lábai, de a lányait az anyjuk nélkül nevelte fel:...

Nincsenek karjai és lábai, de a lányait az anyjuk nélkül nevelte fel: “Ő a legjobb apuka a világon!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szülői szeretet azt jelenti, hogy mindent megteszünk a gyermekeinkért. Mindent megadunk akkor is, ha nincs mit adnunk.

A 60 éves paraguayi férfinak, Pablo Acuñanak nincsenek felső és alsó végtagjai, de ez soha nem akadályozta meg abban, hogy felnevelje két lányát.

“Amikor 4 hónapos voltam, az anyám elhagyott minket. Most 26 éves vagyok, a nővérem pedig 29. Apám és a nagymamám vigyáztak ránk” – mesélte a férfi legidősebb lánya.

A legkisebb lány még csak újszülött volt, amikor az anyjuk elhagyta őket, Pablo világa összeomlott, de fogyatékossága nem akadályozta meg abban, hogy nélküle nevelje fel őket, annyira erősen vágyott arra, hogy mindent megadjon a lányainak.

A lányok semmiben nem szenvedtek hiányt, köszönhetően édesapjuk vasakaratának.

“Az apám jelenti számomra a világot. Ő a barátom, a bizalmasom, és ő a legjobb apa a világon. Ezért hagytam ott az eddigi életemet, hogy itt maradhassak és vigyázhassak rá, mert a nagymamám már nem tud, mivel eléggé idős” – nyilatkozta Élida, Pablo legkisebb lánya.

“Nem tud önállóan mozogni, a mosdóba se tud kimenni. A mobiltelefonját úgy használja, hogy az orrával tárcsázza a számokat, és ugyanúgy kezeli a tévé távirányítóját is” – tette hozzá.

A férfi minden áldozatot meghozott lányaiért, amikor kicsik voltak, most pedig ők viszonozzák neki ezt a szívességet. Élida alig néhány hónapos volt, amikor édesanyja elhagyta, és Pablo egyedüli nevelte őket.

“Soha nem láttam apámat szomorúnak. Most is mindig boldog, és nagyon bölcs tanácsokat ad, annak ellenére, hogy soha nem járt iskolába. Nagyon intelligens ember, felnézek rá. Ő a legjobb apa a világon” – mondta.

Egy születési rendellenesség miatt Pablonak nincsenek kezei és lábai, egész életében egy fahordó szekérrel közlekedett. “Gyakorlatilag a kocsijában lakik, ami a lábaként funkcionál, még ott is alszik, mert azt mondja, hogy ott jobban érzi magát” – mondta a legkisebb lánya.

Szerencsére soha nem szenvedett más betegségben, általában jó egészségnek örvend. Pablo egész életében arra vágyott, hogy saját háza legyen.

“Apám legnagyobb álma, hogy saját háza legyen. Bérelt lakásban lakunk, amit 95 millió paraguayi guaraní áron adnának el nekünk. 8 millió guaraní szükséges még (ami 1155 dollárnak felel meg ), hogy valóra váltsuk az álmát” – mondta Élida.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek