OtthonNincs szükséged tűre, hogy kötni tudj. Várd meg, amíg meglátod mit köt...

Nincs szükséged tűre, hogy kötni tudj. Várd meg, amíg meglátod mit köt az ujjai segítségével!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szürke, ködös, télies időben a legjobb, ha bent ülünk a meleg lakásban, és valami hasznos elfogaltságot találunk: például kötünk, hogy a következő hetekben, hónapokban bekövetkező mínuszokkal szemben megvédjük a fejünket, nyakunkat, kezeinket.

kotes-kezzel

A következő videóban a kézzel való kötési módszert mutatják be, amely azért remek, mert alig kell hozzá pár eszköz. Gyakorlatilag puha fonalra, egy ollóra, na és a kezünkre, meg az ujjainkra lesz szükség.

A bemutató filmben a hölgy a bal kezét használja szövőszéknek, majd behelyezi a fonalat a hüvelykujja alá, amivel leszorítja azt, és a többi részt pedig át-, majd visszavezeti a többi ujja között, és az egészet megismétli. Eredményként mindenik ujjon két-két hurok kell legyen. Ezt követően az alsó hurkokat át kell emelni az ujjakon, majd a másik kezünk segítségével a kötést toljuk le kissé a tenyerünk irányába. Most már csak egy-egy hurok van mindenik ujjon.

A következő lépés, hogy a fonalat a középső ujj mentén felül húzzuk át, majd alul a gyűrűs ujjon, és ismét felül a kis ujjon. Majd vissza az egészet. Ismét két hurok lesz az ujjakon, és újból az alsó hurkokat kell átemelni a négy ujjunkon. Ha megjegyeztük a lépéseket, akkor csak annyi a dolgunk, hogy újabb sorokat kezdjük kötni. Ha megfordítjuk a kezünket, hátul máris láthatóvá válik a munkánk gyümölcse.

A befejezés is egyszerű, ha elértük a kötés kívánt hosszát, akkor a mutató ujjunkon lévő hurkot tegyük át a középsőre, majd az ottani alsó hurkot tegyük át ugyancsak a középső ujjunkon, az ott maradt egy hurkot pedig a gyűrűsre kell áthelyezni. A gyűrűs alsó hurkát ugyanazon ujjunkon dugjuk át, a megmaradtat pedig tegyük a kicsire. A kis ujjon lévő alsó hurkot vessük át ugyancsak a kis ujjon, amelyik ottmaradt, abból húzzuk ki az ujjunkat, vágjuk el a fonal végét, majd dugjuk át a hurkon, és zárjuk le a kötést, majd kössük össze a másik végével.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek