HolotropikumNevess, mert egészséges

Nevess, mert egészséges

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mosoly ingyen van, és kevés olyan ember van (szerintem egy sem), aki ne szeretne hatalmasat nevetni a nap bármely szakában. Nem túl elterjedt tény, hogy az orvosok gyógyszerként alkalmazzák a nevetést, mi több, komoly terápiák is épülnek e boldogító mechanizmuson. A mosoly egy jól bevált terápiás eszköz, a nevetés pedig egyenesen gyógyszer…

Megfigyelések és saját tapasztalatok bizonyítják, hogy a nevetés mechanizmusa, testünkre gyakorolt jótékony hatása és biokémiája tudományosan dokumentált tény.

Egyik legegyszerűbb példája a bohócnak öltözött orvosok, akik nevetséges (csakis jó értelemben vett) programokkal vidám perceket szereznek betegeiknek, oldva a szorongást, a fájdalmat. Mindezt természetesen többnyire gyermekkorházakban alkalmazva – igencsak hatékony eredményeket elérve.

Léteznek jógaelemekkel és speciális légzéstechnikával összekötött, komoly nevetés-terápiák, amiket csoportban és egyénileg is lehet hasznosítani, és a szakemberek azt mondják, hogy akárcsak a matematika, a nevetés is egy közös világnyelv. Egyértelműen mindenki érti, ha valami mosolyogsz, vagy nevetsz.

A nevetés jó dolog, a pozitív gondolkodásmód pedig tanulható és tanítható, és ezek együtt erősebbé tesznek bennünket a betegségekkel, és a XXI. század legnagyobb betegségével, a stresszel szemben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek