KuriózumNem volt menyasszonyi ruhája, amikor férjhez ment - 77 évvel később, 97...

Nem volt menyasszonyi ruhája, amikor férjhez ment – 77 évvel később, 97 éves korában végre viselhetett egyet

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

„Egyszerűen csak látni, ahogy anyám a szertartás előtt a tükörbe nézett, és látni apa mosolyát, ahogy megpillantotta anyát a gyönyörű menyasszonyi ruhájában – csodálatos élmény volt.” – mondta Frankie King lánya, Sue Bilodeau.

Amikor a 97 éves Frankie King 1944. szeptember 16-án férjhez ment, nem volt menyasszonyi ruhája. Azóta elteltek az évek, a King család újabb tagokkal bővült, Frankie pedig megöregedett. De nőként valószínűleg mindig is vágyott rá, hogy igazán különlegessé tegye a nagy napot egy gyönyörű ruhával. Bár erre 77 évet kellett várnia, az álma végül valóra válhatott.

77. házassági évfordulóján King végre lehetőséget kapott arra, hogy fehér menyasszonyi ruhát viseljen. A hospice szervezet, ahol jelenleg él, úgy döntött, teljesíti a nő kívánságát, és szervez az idős párnak egy második esküvőt. 2021. szeptember 24-én Frankie King egy gyönyörű menyasszonyi ruhában ünnepelhette meg házassági évfordulóját.

Frankie King menyasszonyi ruhában

A hospice szervezet még egy fotóst is felbérelt, hogy megörökítse a gyönyörű ünnepséget, és a megható pillanatokat mindenki megkönnyezte. „Nehéz volt visszatartani a könnyeimet a kamera mögött, amikor szemtanúja lehettem az érzéseknek, amit ez a gyönyörű pár átélt, és annak a szeretetnek és együttérzésnek, amit az egész csapat fektetett az ünnepség megszervezésébe” – mondta a fotós, Hilary Michelson.

King lánya, Sue Bilodeau, segített neki felkészülni az ünnepségre. „Bárcsak mindenki láthatta volna azt a csillogást a szemében. Azt mondta, gyönyörűnek érezte magát” – mondta Kacie Derr, a St. Croix Hospice alkalmazottja. „Megható volt, hogy a részese lehettem ennek. Még soha nem dolgoztam olyan cégnek, ami ilyen kedves és szívhez szóló dolgot tett volna valakiért” – tette hozzá. Frankie férje a virágokkal körülvett rögtönzött oltár mellett várt feleségére, és nagyon sármosan festett a légierő egyenruhájában. A háttérben 40-es évekbeli zene szólt, miközben Frankie az oltárhoz sétált, ahol az a férfi várt rá, aki már majdnem 8 évtizede a férje.

Frankie King életében először vett fel menyasszonyi ruhát

A hospice szervezet gyönyörű képeket osztott meg a szertartásról a következő leírással: „1944-ben Frankie-nek nem volt menyasszonyi ruhája. De a 77. házassági évfordulójára, amit ebben a hónapban ünnepel, a St. Croix Hospice csapata talált neki egyet, és megszervezett egy különleges napot a számára. Zeneterapeutánk az 1940-es évek klasszikusait játszotta, miközben Frankie a lányával az oltár elé sétált egyetlen, igaz szerelméhez. A hospice ellátás arról szól, hogy tisztelgünk a beteg egész élete előtt, és ha tehetjük, még ki is egészítjük a történetét.”

Frankie lánya a következő hozzászólást írta a bejegyzéshez: „Nem lehet szavakkal kifejezni a családunk háláját a St. Croix lenyűgöző személyzete iránt, amiért lehetővé tették ezt a napot. Egyszerűen csak látni, ahogy anyám a szertartás előtt a tükörbe nézett, és látni apa mosolyát, ahogy megpillantotta anyát a gyönyörű menyasszonyi ruhájában – csodálatos élmény volt. Nem láttam tisztán a könnyektől.”

Az „ífjú” pár

Michelson nem is lehetett volna boldogabb, hogy részese lehetett ennek a különleges alkalomnak, és megörökíthette azt. „A hospice ellátásban szerzett tapasztalataim nagyon sok értékes leckét megtanítottak” – mondta a fotós. „Ezek közül a legfontosabb, hogy eljön a nap, amikor csak ezek az apró pillanatok maradnak nekünk, mozdulatlanná dermedve az időben. Ez motivál engem a kamera mögött – biztos akarok lenni benne, hogy megörökítem ezeket a pillanatokat a családok számára.”

Fotók: St. Croix Hospice/Facebook

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek