BlogNem menthetsz meg egy olyan kapcsolatot, amiben mindketten boldogtalanok vagytok

Nem menthetsz meg egy olyan kapcsolatot, amiben mindketten boldogtalanok vagytok

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Néhány évvel ezelőtt kétségbeesetten arra törekedtem, hogy valahogy megmentsem a házasságomat, és elkerüljek egy fájdalmas válást. Természetesen minden párnak megvannak a maga problémái, és mindig van, amin dolgozni, de idővel rájöttem, hogy a házasságom lassacskán olyan lett, mint egy kísérleti laboratórium.

Ezért úgy döntöttem, hogy véget vetek neki. A legjobban az fáj, hogy már jó ideje tudtam, hogy nem jó irányba tartanak a dolgok, de még sokáig hazudtam önmagamnak.

Ha boldog párkapcsolatban élsz, nem kell folyton azt keresned, hogy menthetnéd meg azt.

Ha pedig a kapcsolat annyira boldogtalanná vált, hogy meg kell találnotok a módját, hogy mindent megváltoztassatok, akkor annak valóban valami értékes dolognak kell lennie, a banális tanácsok nem lesznek elegendők.

Természetesen mindenkinek vannak nehéz időszakai. De ha hosszú ideig vannak ilyen rossz periódusaitok, és egyik probléma a másikat éri, lehet, hogy érdemes megkérdeznetek magatoktól, mi az, amit megpróbáltok megmenteni.

Még akkor is, ha mindketten dolgoztok a problémáitokon, őszintén szeretitek egymást és azt akarjátok, hogy a dolgok jól működjenek, semmi sem működhet, ha a cél a kapcsolat megmentése és nem annak fejlesztése.

Én a magam részéről felhagytam azzal, hogy menteni próbáljak egy olyan kapcsolatot, ami már nem működik, és hagytam, hogy a házasságunk szétessen.

Megpróbáltam hinni abban, hogy a kompromisszumok és a vég nélküli beszélgetések rengeteg problémát megoldanak, és, mintegy varázsütésre boldogok lehetünk együtt. Aztán megígértem magamnak, hogy továbblépek.

Most sokkal könnyebb az életem, úgy érzem, újra kapok levegőt. Úgy tűnik, a volt férjem is így érez, és ettől csak még boldogabb vagyok.

Nincs kétségem afelől, hogy jól döntöttem, csak azt sajnálom, hogy nem hoztam meg ezt a döntést már korábban, amikor a szívem mélyén már tudtam, hogy a kapcsolatunk nem fog helyrejönni.

Félreértés ne essen, hiszek a párterápiában, és abban, hogy meg lehet oldani a problémákat, de csak akkor, ha valóban van javulás. A párkapcsolat legnagyobb része nem állhat abból, hogy megpróbáljátok megoldani a problémákat, és életben tartani a kapcsolatot.

Rendben van, ha véget vetsz egy kapcsolatnak, ami már nem működik, még akkor is, ha azt gondoltad, hogy ez egy életen át tartó kapcsolat lesz. Fontos, hogy fel tudd ismerni, hogy az, hogy ha együtt maradtok, több fájdalommal jár, mintha különválnátok.

Végül is erről szól a szerelem – meg kell szabadítanod a szeretett személyt attól, ami pusztító az életben, még akkor is, ha ez te magad vagy.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek