Interjú"Nem kérek nagy csodákat" - Emberközelben Baricz Gergő

„Nem kérek nagy csodákat” – Emberközelben Baricz Gergő

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy éve még senki sem ismerte, ma már igazi sztár lett az X-Faktorban feltűnt erdélyi fiúból, és ez még csak a kezdet. Baricz Gergővel beszélgettünk életről, hitről és álmokról. Baricz Gergő emberközelben!

Amikor valaki elindul az életútján első lépéseit a bölcsőtől az iskoláig a közösség és a család határozza meg. Ez valósággal beleíródik tudatunk és tudatalattink emléktárába és életutunk folyamán többször felbukkan mint egy belső erőforrás.
Tudnál kiragadni ilyen pillanatokat az életedből? Mi a kapaszkodó amit innen hozol?

Az én életutam nem lehetne igazán különlegesnek mondani. Édesanyám szeretetre és megértésre nevelt, édesapám mindig feladatokkal látott el amikhez talán én túlságosan vérszegény voltam, de a hosszú idő alatt megtanított, hogy ne féljek a megpróbáltatásoktól. Elég talpraesett székely legénynek neveltek, de talán ennél jobban is végezhetném a dolgom.

Kisgyerekként hogyan képzelted el felnőtt Önmagad? Ahol most vagy és tartasz az életbe beleillik az akkori képbe?

Szerettem volna mindenképpen büszkévé tenni a szüleim, viszont az az út amit nekem szántak közel sem hasonlít a mostanira… mégis büszkék rám. Sikerült elérnem azt amit én szerettem volna és azt, hogy ne okozzak így csalódást nekik.

Fotó: RTL Klub

A játék és a játszani akarás még mindig ott van a tekintetekben. Mi volt a kedvenc szórakozásod , játékod gyerekkorodban? Van egy emlékezetes „Baricz Gergős” csínytevés amit megosztanál?

Én viszonylag ügyes és jó gyerek voltam… de persze nálam sem maradhattak el a gyermeki csínyek… Egyszer a testvérem szerettem volna megviccelni egy huzalos petárdával, amit a bejárati ajtóhoz szereltem. Picit rosszul sült el a dolog, mert a szomszédnénit érte a meglepetés, eldobta a mankóját és feltartott kezekkel lefagyott… majdnem szívrohamot kapott.

Borzont a fenyvesek alján lévő falu, közel a természethez. Adott ihletet a környezet?

Mindenképpen hatással volt rám, kíváncsi vagyok milyen lettem volna, ha ez kimaradt volna az életemből… bizonyára sokkal másabb lennék.

Álmaink valóra válása nagyban függ attól mennyire vagyunk képesek megalkotni a képet lelki szemeink előtt amire vágyunk és folyamatosan fenntartani. Hiszel te ebben? Te hogy álmodozol?

Szerintem az igazi álomért képesek vagyunk igazán áldozni… hezitálás nélkül. Van amikor mások álmait látjuk a magunkénak… nehéz felismerni, hogy mások útját járjuk éppen, vagy a magunkét.

Az emberi kapcsolatok jó működéséhez habár nincs jó recept de mindenkinek vannak alapelvei és elvárásai ami alapján működik. Neked mik ezek?

Azt hiszem nekem néha vannak problémáim a kapcsolatokkal… barátokkal, szerelemmel… Talán még sokat kell fejlődnöm, de elég fontos számomra a bizalom, a hűség és talán legfontosabb az alázat.

Fotó: RTL Klub

A szem a lélek tükre. A testen átragyogó belső Énünk. Sokak számára feltűnt a tekintetedből sugárzó tisztaság és hitelesség. Miből meríted életenergiádat?

Nem tudom mi lehetne erre a magyarázat… nem látom magam mások szemével. Szerintem ugyanolyan szemem van mint másnak 😀

Az utóbbi időben egyre több ember érti meg a hit szerepét a hétköznapokban.
Milyen a te hited? Hogyan éled meg a hétköznapokban?

Engem nagyon vallásosan neveltek a szüleim, viszont ahogy telt az idő, sok mindenről megváltozott a véleményem. Többek között hiszek abban, hogy a jótettek előbb-utóbb visszafizetődnek, valamilyen formában… ugyanígy a rosszak is.

Játszunk:) Ha kifognád az aranyhalat és az teljesítené 3 kívánságodat mi lenne az?

Nem kérnék nagy csodákat…
Legyek leleményes és ötletes.
Tudjam felismerni a lehetőségeket és az apró örömöket,
és végül kitartást és tudatosságot kérnék 😀

Idő közben Baricz Gergő feldolgozta Leonard Cohen „Dance Me to the End of Love” című dalát, amelynek videóját lent láthatjátok!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek