HolotropikumNem csak ételmérgezéskor hatásos. Az aktív szén 11 felhasználási módja, minden nap...

Nem csak ételmérgezéskor hatásos. Az aktív szén 11 felhasználási módja, minden nap használhatod

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az aktív szén néhány csodálatos tulajdonsága, mely hasznos lehet a mindennapokban!

Nem csak ételmérgezéskor hatásos. Az aktív szén 11 felhasználási módja, minden nap használhatod

1. Gyógymód a bélgázok eltávolítására

A bélgáz jelenléte az emberi szervezetben természetes, mindaddig, amíg nem okoz állandó puffadást és a vele járó kellemetlen érzést. A tanulmányok azt mutatják, hogy az aktív szén bevétele étkezés előtt, jelentősen csökkenti a bélgázok termelődését a szervezetben.

2. Csökkenti a koleszterin szintet

A magas koleszterin szint növeli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Egy tanulmány szerint, azoknak a személyeknek a vérében, akik napi háromszor 8g aktív szenet fogyasztottak egy hónapon keresztül, a „rossz” koleszterin értéke 41%-al csökkent, míg a „jó” koleszterin értéke 8%-al nőtt.

3. Vesék egészségének szinten tartása

Veséink naponta 115-140 l vért tisztítanak ki, melynek eredménye a napi 1-2 l vizelet. A vese a májjal együtt, az egyik legtökéletesebb természetes tisztítórendszert alkotja. Az aktív szén használata segíti a káros anyagok kiürülését a szervezetből, így egy kicsit tehermentesíti a veséket.

4. Selymes bőr

A bőr pórusai tele vannak szennyeződéssel és faggyúval. Az aktív szénnek regeneráló és tisztító maszkként való alkalmazása során, bőrünk kitisztul és selymessé válik.

5. Ételmérgezések tüneteinek enyhítésére

Az aktív szén köztudottan kitisztítja és semlegesíti a mérgeket. Ezért, ha ételmérgezés gyanúja lép fel, az első tünetek jelentkezésénél alkalmazzuk a szén bevételét, így hamarabb szabadulunk a hasmenés, hányás és hasfájás kellemetlen érzésétől.

6. Ragyogó haj

Az aktív szén tisztító hatását hajunk ápolása során is jó eredménnyel alkalmazhatjuk.

7. Fogak fehérítése

Ha azt szeretnénk, hogy mosolyunk kifogástalan legyen, akkor a drága fogorvosi kezelések helyett alkalmazzuk a szénnel való fogfehérítést, mely kíméletes a fogzománccal és eltávolítja a fogkövet is.

8. Szájhigiénia

Fogfehérítő hatása mellett nagyon jó a kellemetlen szájszagok közömbösítésére, és nem utolsó sorban helyre billenti a száj pH értékét is.

9. Korai öregedés elkerülésére

A fentiekben felsorolt megannyi jótékony hatása hozzájárul testünk fiatalon tartásához, megakadályozva az idő előtti öregedést.

10. Másnaposság elkerülésére

Ha tudod, hogy egy átmulatásra váró éjszaka elé nézel, vegyél be aktív szenet, így elkerülheted a másnapi hányingert és kínzó fejfájást.

11. Emésztő rendszer tisztítása

A különböző permet szerek, a genetikailag módosított élelmiszerek mind-mind romboló hatással vannak szervezetünkre. Hogy egészségünket védjük, alkalmazzuk az aktív szén fogyasztását, mely semlegesíti az előbbiekben felsoroltak negatív hatásait.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek