Madonna az egyik legrégebbi előadó a modern zeneipar történetében, aki ráadásul még mindig aktív, és esze ágában sincs nyugdíjba vonulni, annak ellenére, hogy lassan közelít a 60. életévéhez.

Tavaly átvehette “Az év női előadója” díjat a Billboard zenei gálán, ahol egy rendkívül megindító beszédet mondott.

“Köszönöm, hogy méltányoltátok a karrieremet, amely immár 34. évébe lépett, minden kirívó nőgyűlölet, szexizmus, az állandó zaklatás és könyörtelen erőszak ellenére. Mikor elkezdtem, még nem volt internet, így ezeket a szemembe kellett mondaniuk. Nagyon kevés embert kellett visszaoltanom, az egy egyszerűbb világ volt” – kezdte beszédét a pop királynője.

Madonna 1979-ben költözött New Yorkba, már az első évben fegyvert fogtak rá, sőt egy háztetőn meg is erőszakolták, és számtalanszor kirabolták. Az énekesnő kiemelte, hogy ebben az életben nincs igazi biztonság, csak a magunkba vetett hitre támaszkodhatunk.

“Én nem birtoklom a tehetségemet, nem birtoklok semmit, minden amim van, Isten ajándéka” – mondta.

Madonna igazi múzsája David Bowie volt, aki megtestesítette a férfi és női szellemet is. Elhitette vele, hogy nincsenek szabályok, de ez tévedés volt.

“Akkor nincsenek szabályok, ha fiú/férfi vagy. Ha lány vagy, akkor megengedett, hogy szép, aranyos és szexi légy, de ne viselkedj túl okosan, és ne legyen véleményed, legalábbis ne olyan, ami kilóg a status quo diktálta sorból.” – tett hozzá.

A díva ezután tovább fűzi élete nem túl boldog napjainak krónikáit, hogy miként ítélték el az emberek, a sajtó, sőt még a Sátánhoz is hasonlították. De ma már erősebb, mint valaha, amit nem csak a segítőinek, de az ellenlábasainak is köszönhet!

MADONNA: "nem birtoklok semmit, minden, amim van, Isten ajándé…

MADONNA: "nem birtoklok semmit, minden, amim van, Isten ajándéka…"

2016 Billboard “Év Nője a Zeneiparban” díj

Madonna nagyszerű beszéde segíthet emlékezni, hogy mindannyian sebezhetőek vagyunk, és ebben az életben nincs igazi biztonság, csak a magunkba vetett hit.

Köszönöm a fordítást Szaszkó Mariannak (http://bechdelpozitiv.kulton.hu/) és köszönöm magamnak a türelmet a szerkesztésért, feliratozásért. Fontosnak tartottam, hogy azokhoz is eljusson ez a néhány gondolat, akik magyarul értenek és gondolkodnak. <3

Az élet szép! 🙂 Mondtam már?
————————————————————————–
Hegedüs Erika ©
Több van benned, mint gondolnád!
#coaching #motiváció #inspiráció #többvanbenned #kösszhogyjösszéslikeodatkiteszed #megosztásodértőszinteköszönet

Közzétette: TÖBB van benned, mint gondolnád – 2016. december 17.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.