OtthonNégylábú olaszok a világ élvonalából

Négylábú olaszok a világ élvonalából

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Különös képességük van Itáliában a formatervezőknek. Akár diktálnak, akár valamilyen tradíciót követnek, az esztétika magasfokára hágnak. A titok talán az egyszerűség és az esztétikum iránti végtelen alázat mesteri párosában rejlik. A Domitalia, amely a beltéri és kültéri székek, asztalok és tartozékok gyártására szakosodott, idei kínálatában a modern életstílus támasztotta igényeknek igyekszik megfelelni.

Crystal_7

A Domitalia 2013-as kollekciójának darabjainál tisztes távolságból kell megvizsgálnunk először, hogy mitől ilyen szép és mégis egyszerű. Természetes színek, fa és műanyag anyagok kombinációi párosulnak intelligens és funkcionális dizájnmegoldásokkal.

Az ECHO esetében a legfontosabb az a típusú egyensúly, melyet a tervezők a különböző anyagok között megtaláltak. A műanyag és fa – két egymásnak teljesen ellenmondó anyag – finom harmóniában egyesül ennél a széknél. A szék maga a meleg ölelés. A csapatmunkában készült Echo körvonalai és anyaghasználata olyan harmonikus és szexi hatást keltenek – a természetesen fehérített, lakozott kőrisfából készült keret egy polipropilén héjat tart – ami inkább feltételez felhasználóként egy erős személyiségű férfit, mint egy nőt.

Nézz bele a kristálygömbödbe és látni fogod magad a Domitalia CRYSTAL székében ülve. A Crystal minden környezettudatos ember álma, hiszen gyártása során ökológiai ellenőrzött folyamatokon megy keresztül. Tartós polikarbonátból készül, több színben választható köztük átlátszó színekben is. Ha már minden színben a tied, akár egybe csúsztatva is tárolhatod őket.

Blob_7

Echo_6

Tojás alakú lyukak a testen – BLOB Domitalia futurisztikus design szék könnyen megkülönböztethető társaitól. Jellemzője az egyediség és sokoldalúság Sajátos kontrasztot alkot a széktest és a keret. Az újrahasznosított polipropilén test kapható fehér, fekete, lime zöld vagy lila színekben, míg a festett fém keret rendelkezésre áll szálcsiszolt alumíniumból, fehér vagy fekete színekben.

A NEW RETRO Különleges és ellentmondásos nevével rögtön felhívja magára még azok figyelmét is, akik nem igazán konyítanak a dizájnhoz. A jövő – és eme filozófiai síkon haladva akkor a múlt is – az újrahasznosított prolipropilén székeké. Legalábbis a Dominalianál biztos. Modern de még nem klasszikus, vonalaiban a régi iskolát követi, anyagában a retro korszak diadalát idézi.

Galaxy_Mito

New Retro_1

A TORQUE szék olyan mint egy csendes lázadás, egy intelligens hódító, hiszen mindössze négy kilós súlyával bármely otthon részévé képes válni. Kőrisfából készült szerkezete adta könnyedsége párnázott szövet üléssel párosul. Ékesszólóan egyesíti az eleganciát és kényelmet. A tiszta és lineáris design, a fa lábak meglepően könnyed stabilitással ruházzák fel ezt a karaktert. Négy kilós súlya magában hordozza az áthelyezhetőséget így ha a másik szobában lenne szükség több székre akadály nélkül átlibbenhetünk néhány darabbal. Az ülés két változatban kapható: egy szürke szövet huzattal, fehér lakkozott kőris fából készült szerkezettel vagy sár színű szövet, természetes fehérített kőrisfa párosításban.

GALAXY asztal szabadalmaztatott rendszerének köszönhetően egyetlen mozdulattal akár 12 helyet is kaphatunk az asztalnál. Ez az izgalmas funkcionalitás viszont nem húzta vissza az esztétikai maximalizmust, ami a Domitalia szakembereit jellemzi, így a maratott üvegből készült asztallap megadja mindazt a szépséget amit ettől a cégtől elvárunk.

A termékek megvásárolhatók, megrendelhetők és megtekinthetők az Art of Home Lakberendezési Szalonban, Budaörsön.
Cím: 2040 Budaörs, Építők útja 2-4.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek