OtthonNedves törülközővel terítette le a kályhát, te is ki fogod próbálni a...

Nedves törülközővel terítette le a kályhát, te is ki fogod próbálni a módszer!

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

A tűzhely, vagy főzőkályha tisztán tartása nem gyerekjáték, hiszen ha minden használat után nem takarítod le, gyorsan lerakódnak a szennyeződések, amelyek ha megszáradnak, az eltávolításuk nagyon nehézkesé válik.

Nedves törülközővel terítette le a kályhát, te is ki fogod próbálni a módszer!

Most 5 remek módszert ajánlunk, amelyekkel könnyedén elbánhat minden háziasszony a makacs szennyeződésekkel.

1. Ecet

Fújd be ecettel a kályhát, hagyd állni 20 percig, majd egy nedves szivaccsal sikáld végig a felületet. Ha nagyon koszos minden, az ecetes felületre szórj némi szódabikarbónát, majd azzal dörzsölj végig minden egyes négyzetcentimétert.

2. Törölköző

A piszkos felületet szórd meg szódabikarbónával, a törölközőt mártsd bele langyos, szappanos vízbe, majd terítsd rá a kályhára. 15 perc elteltével sikáld tisztára a felületet egy nedves szivacs segítségével.

3. Olaj

Bármilyen meglepő, de az egyszerű, napraforgóból készült étolajjal is el lehet távolítani. Csak kend be a felületet, majd papírtörlővel sikáld végig az egészet. A végén pedig mosogatószeres szivaccsal a maradék olajat is eltávolíthatod.

4. Szódabikarbóna, és hidrogén-peroxid

Tölts ¼ pohár hidrogén-peroxidot ugyanennyi szódabikarbónára, majd addig kevergesd, míg krém lesz belőle. Ez vidd fel a koszos tűzhelyre, hagyd állni 15 percet, majd utána egy nedves szivacs segítségével töröld le az egészet.

5. Citrom és só

Egy citrom kifacsart levével fújd be a koszos kályhát, majd sózd meg egyszerű konyhasóval. 10-15 perc után egy nedves szivacs segítségével töröld tisztára a felületet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek