KuriózumNe várjunk sokat a házassággal, ha boldogok akarunk lenni

Ne várjunk sokat a házassággal, ha boldogok akarunk lenni

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindenki tisztában van azzal, hogy az életünk egyes szakaszaiban felhalmozott tapasztalatok sokat segítenek a későbbiek folyamán. A tapasztalatok gyűjtése az élet minden területén fontos, hisz minél többet láttunk, hallottunk, annál jobban el tudunk igazodni az egyre bonyolultabbá váló világban.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Galena K. Rhoades, a Denver Egyetem professzora szerint azonban a megállapítás nem igaz a párkapcsolatokra, mivel minél tapasztaltabb valaki, házasságkötés után nagyobb valószínűséggel lesz boldogtalanabb.

A professzor és munkatársa, Scott M. Stanley egy nagyszabású amerikai kutatásban részt vevő párok adatait vizsgálták. A kutatásban ezer olyan pár vett részt, akik 18-34 év közöttiek voltak, és a kutatás 2007-es kezdetén tartós párkapcsolatban, de még nem házasságban éltek.

A párok közül öt év alatt 418-an házasodtak össze, és a kutatásban ezeknek a személyeknek a házasságát elemezték. Olyan kérdésekre kerestek választ, mint hogy mennyire elégedettek a házasságukkal, milyen minőségűnek érzik azt. Ezek mellett a korábbi párkapcsolatokra is rákérdeztek.

A kutatók elmondták, eddig úgy vélték, hogy a házasság előtti kapcsolatoknak nem kell túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítani, ám kiderült, hogy ezek igenis befolyásolják a boldog házasságot. A szerzők ezt arra alapozzák, hogy szoros összefüggés mutatható ki a korábbi romantikus, szerelmi kapcsolatok, valamint a házassággal való elégedettség szintje között.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek