HolotropikumNe öntsük el a savanyú uborka levét! Íme, 5 praktikus felhasználási mód

Ne öntsük el a savanyú uborka levét! Íme, 5 praktikus felhasználási mód

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha már annyit kell dolgozni a savanyú uborka eltevésével, amibe nemcsak a zöldséget kell előkészíteni, beletenni, hanem a tartósításhoz szükséges ecetes alaplevet is össze kell keverni, kár lenne ezt a lefolyóba önteni, miután az üvegből az összes uborkát kihalásztuk.

savanyusag-leve

Itt van 5 hasznos felhasználási mód:

1. Remek edzés utáni ital

Több személyi edző ajánlja klienseinek, hogy egy kiadós erőgyakorlat után igyanak meg egy fél pohár savanyúságok eltevésekor megmaradt lét, amennyiben erre lehetőségük van, hiszen ezáltal elkerülhetőek lesznek az izomgörcsök, izomfájdalmak.

2. Ecet helyett

Ez nagyon egyszerű újrahasznosítási forma, hiszen ha észrevesszük, hogy elfogyott az ecet, de egy befőttes üvegben megmaradt a savanyú uborka levéből, egyszerűen helyettesítsük azzal.

3. Másnaposság ellen

Egy átdorbézolt éjszaka után, főleg ha kevertük az italokat, nem jó érzés másnap felébredni. Az alkoholnak vízhajtó hatása van, ezért minél előbb pótolni kell a vízmennyiséget, hogy elkerüljük a dehidratáltság állapotát. A savanyú uborka levét megelőzésképpen használjuk, miután alkoholt fogyasztottunk, lefekvés előtt igyunk a savanykás léből egy kortyot, hogy a másnap elviselhetőbb legyen.

4. Elviselhetőbb premenstruációs szindróma (PMS)

Egy negyed bögre lé megívása segít, hogy ne alakuljanak ki kellemetlen alhasi görcsök, és megfelelően hidratál is.

5. Gyomorégés ellen

A lében található ecet megszünteti ezt a kellemetlen, égető érzést, csak annyit tegyünk, hogy étkezések előtt fogyasszunk egy kortyot belőle.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek