GasztroNe csak ecetes uborkát tegyünk el télire! Íme 9 zöldség és gyümölcs,...

Ne csak ecetes uborkát tegyünk el télire! Íme 9 zöldség és gyümölcs, amely savanyúságként is megállja a helyét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A nyár derekán járunk, a piacok kínálata rendkívül gazdag, így remek alkalom nyílik, hogy a téli hónapokra savanyúságot tegyünk el. A legnépszerűbb bizonyára az ecetes uborka, de sok más zöldség is alkalmas savanyúságnak, így érdemes kihasználni a lehetőséget, hogy majd a decemberi ebéd során színes zöldségfinomságok díszítsék a tányérunkat.

savanyusag

Íme 9 zöldség és gyümölcs, amelyből nagyszerű savanyúság készíthető.

1. Kukorica

Ha a kukorica édeskés ízét, az enyhén savanyú és sós lével kombináljuk, fantasztikus étket kapunk. Arra vigyázzunk, hogy ne génmódosított kukoricát tegyünk el telire.

2. Sárgarépa

Ha a kertünkben vannak olyan sárgarépák, amelyek nem nőttek meg, akkor kár lenne kidobni, hiszen ezek a kisméretű gyökérzöldségek a legalkalmasabbak savanyúságnak. Ha viszont pár nagyobb példányt is el szeretnénk tenni, vágjuk kettőbe, és úgy öntsük rá az ecetes levet, hiszen így könnyebb lesz elfogyasztani is, és jobban megérik.

3. Zöldpaszuly

A savanyús zöldpaszuly lenyűgözően finom. Könnyű elkészíteni, és bármennyit lehet enni belőle, mivel egészséges is. Érdemes fokhagymásan eltenni, mivel így még ízletesebb lesz.

4. Csípős paprika

Ha bőséges csípős paprika termésünk volt az idén, akkor érdemes megőrizni azt télire is. Az eltevés után is megőrzi csípős ízvilágát, és természetesen savanyúságként is megállja a helyét.

5. Őszi barack

Ugyan nem zöldség, ezért nem is savanyúságként szokták eltenni, hanem úgy, hogy télen is megédesítse az életet. Használjunk fahéjat, szegfűszeget, gyömbért, és isteni kompót lesz belőle.

6. Padlizsán

Mivel a padlizsán olyan, akár egy szivacs, ezért képes az ízeket is megfelelően magába szívni, így nyugodtan kísérletezhetünk a fűszerekkel. Nagyon finom savanyúságot lehet készíteni a padlizsánból.

7. Borsó

Fokhagyma, ecet és borsó – színes, ropogós, ízletes. Akárcsak a paszuly, ez is nagyon finom, és előételként is tálalható.

8. Sütőtök

Lehet, hogy nem az jut először eszünkbe a sütőtökről, hogy milyen finom lenne savanyúságnak, pedig az, olyan mint az ecetes uborka. Ez az egyik legjobb felhasználási módja, ha túl sok termett belőle, és nem tudunk mit kezdeni vele.

9. Avokádó

Igen, ezt az egzotikus gyümölcsöt is lehet savanyúságnak használni. Mindenképp használjunk fokhagymát és rozmaringot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek