Egy régi kínai hiedelem szerint, a nárciszok szerencsét és gazdagságot hoznak a házhoz, amelynek kertjében találhatók.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Ez egy újabb indok arra, hogy te is gondját viseld ezek illatos és kecses tavaszi virágnak, a saját kiskertedben.

A nárciszok kiválóan fejlődnek a napos, meleg területeken, jól lecsapolt, de mégis rendszeresen öntözött földben. Habár törékenynek és kényesnek tűnnek, ezek a virágok igenis erősek és szívósak. Így a mostohább körülményektől sem kell őket féltened.

Örülj a nárciszok bájos illatának és gyönyörködj a virágokban! Majd gondolkodj a hagymákról is. Június-júliusban, amikor a levelek is elszáradtak, ásd ki őket, és tárold szellős, száraz helyen, őszig. Ősszel, október-novemberben dugd őket ismét földbe, és ha kell, idősebb virág esetén, válaszd szét a hagymákat, hogy egy fészekbe csak egy kerüljön. Ültetheted cserépbe, így megóvhatod őket a fagytól, de hűvösen is tarthatod.

A nőnapra kapott nárciszoktól sem kell megválnod! Ezeket szintén őrizd meg őszig, majd ültesd ki, de ne csüggedj, ha jövőben nem nyílnak ki. A növények ugyanis kimerülnek a korai és erőltetett virágzástól, ezért szünetre van szükségük, míg újra bimbóra kapnak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.