HolotropikumNapi két adag ebből a keverékből, és fogaink sokáig egészségesek maradnak

Napi két adag ebből a keverékből, és fogaink sokáig egészségesek maradnak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindössze egy összetevő kell ahhoz, hogy hatásos fogápoló szert készítsünk, és minden háztartásban megtalálható ez az alapanyag. Ez pedig nem más, mint az olaj, vagy olívaolaj, de a kókuszolaj is remek lesz, úgyhogy inkább maradjunk is ennek a használatánál.

kokuszolaj

A rágásnak, zubogtatásnak is nevezett technika nem jár az olaj elfogyasztásával, így nem kell azért aggódni, ha valamelyik készítménynek rossz íze van, hiszen semmit nem kell lenyelni.

A kókuszolajat, amennyiben szilárd halmazállapotú, melegítéssel cseppfolyósíthatjuk, két evőkanálnyi mennyiségre lesz szükségünk. Vegyük a szánkba az olajat, majd jöhet az öblögetés, ugyanúgy, mint a fogmosás utáni vizes öblítés. Addig rágjuk, forgassuk az olajat, ameddig csak tudjuk, ezután köpjük ki az egészet a vécébe, vagy a kagylóba.

Ezt az egyedi módszert az ájurvédikus gyógyászatban már több évszázada alkalmazzák, és nagyszerű eredményei vannak.

Mi is történik valójában?

Az olaj egyszerűen magához vonzza, magába szívja a szennyeződéseket, baktériumokat, ételmaradékokat, fogkövet, minden olyan anyagot, aminek nincs mit keresnie a szánkban.

Természetesen ez a régi technika nem jelenti azt, hogy fel lehet hagyni a rendszeres fogmosással, fogselyem-használattal, és azt sem, hogy többé nem kell évente legalább egyszer felkeresni a fogorvost, hogy szemügyre vegye a szánk egészségi állapotát. De mint plusz szájápolási kiegészítő, igenis hatásos, ártani biztos nem árt, ha naponta, vagy akár kétnaponta átmossuk olajjal a szánkat, fogainkat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek