HolotropikumNapi 6 tevékenység, ami távol tartja az orvost

Napi 6 tevékenység, ami távol tartja az orvost

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nemcsak a napi egy alma az, ami az orvost távol tarja. Kövessük az alábbi lépéseket nap mint nap, és meglátjuk, hogy csak a kötelező vizsgálatok alkalmával fogunk orvoshoz látogatni.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Mozogjunk: napi 20-30 perc fizikai aktivitás, sport hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Csökkenti a stresszt, jobban alszunk tőle, csökkenti a depresszió kialakulásának kockázatát, és tele leszünk energiával.

Lélegezzünk mélyeket: furcsán hangozhat, de a legtöbb ember nem tud helyesen lélegezni. Lélegezzünk mélyeket, ami csökkenti a stresszt, a vérnyomást, jót tesz a lelkiállapotunknak, és formában leszünk tőle. Ha meditációs és jógagyakorlatokkal is kiegészítjük, akkor fizikai, érzelmi és mentális téren is jobban érezzük magunkat.

Aludjunk: az alvás fontosságát több cikkben is hangsúlyoztuk. A felnőttek átlagos alvásigénye 7-9 óra, az újszülötteknek napi 16 – 18 órára van szükségük, míg az óvodás gyerekeknek napi 10 – 12 -re. Az iskolás korúaknál és a kamaszoknál ez 9 órára csökken. Különösen figyeljünk arra, hogy a hálószobában ne legyen semmilyen zavaró fényforrás, tartsuk távol az ágytól az elektronikai készülékeket, és lehetőleg a televíziót is száműzzük a szobából.

Igyunk vizet: a víz az egyik legjobb méregtelenítő, ezért évszaktól függetlenül hidratáljunk megfelelő módon.

Vezessünk naplót: nevetségesen hangozhat, de a naplóírás számos rossz gondolattól megszabadíthat. Írjuk le, hogy mi történt velünk, milyen tapasztalataink vannak. Írjuk le milyen dolgokért vagyunk hálásak, emlékezzünk meg azokról, akikkel nemrég ismerkedtünk meg és jó hatással voltunk ránk, idézzük fel, hogy milyen pozitív élményekben volt részünk. Írjuk le, milyen dolgok motiválnak, és amikor rossz a kedvünk, hangosan olvassuk fel, vagy ha ez nem lehetséges, akkor magunkban mormoljuk. Segíteni fog.

Hideg-meleg zuhany: egy fárasztó nap után minden porcikánk sajog, izmaink elgémberedtek és fájnak. Egyesek a hideg zuhanyra esküsznek ez esetben, ám a szakemberek szerint a hideg- és meleg zuhany kombinációja segít méregteleníteni a szervezetet, csillapítja a fájdalmakat és ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek