A Napfonat csakrán keresztül az ember valóban képes lehet kommunikálni az univerzummal, mert az az egész világegyetemmel kapcsolatban van. Rendkívül fontos központot képvisel a számunkra.

A Napfonat csakrát, vagy Solar Plexust hasi agynak is nevezhetjük. Ez irányítja a test összes fizikai funkcióját: a légzést, ürítést, táplálkozást, növekedést, keringést, az idegrendszer működését.

Az aggodalom, a félelmek, a harag, a kétség és a kaotikus érzelmek zavarják meg leginkább a Napfonat csakrát. Mivel itt raktározódnak az erőforrásaink, ha nem működik megfelelően, különböző egészségügyi problémák léphetnek fel: gyomorfájdalom vagy fekély.

De hasonlóképpen az összes hozzá kapcsolódó szerv érintett lehet: a gyomor, a máj, a vesék. A Napfonat csakra megtisztításához, kiegyensúlyozásához, valamint ahhoz, hogy megszabadulj a káros érzésektől, bizonyos gyakorlatokat kell elvégezned.

Amikor jelentkezik a gyűlölet, a harag, az idegesség, ezeket egyenesen a Napfonat csakrádban érzékeled. Innen ered a mondás is: „gyomoridegem van”. A Solar Plexus a harmadik csakra, a Manipúra, amelynek színe a sárga.

Amikor megtelik negatív érzelmekkel, ez a csakra nem tud megfelelően, normális paramétereken belül működni. Összehúzódhat és megváltoztathatja a színét. Élénk sárgából, amilyennek normálisan lennie kellene, tompa, fénytelen sárgába válthat.

Hogy tisztítsd meg a Napfonat csakrát?

Erre több módszer is létezik. Amint megtisztul, az összes negatív érzés és élmény eltűnik. Minél többet végzed ezt a gyakorlatot, annál egészségesebb lesz a Napfonat csakrád, és az elméd is megerősödik, mert megszabadulsz az olyan káros érzésektől, mint a félelem, a harag, és társaik.

A Napfonat csakra szoros kapcsolatban áll a természettel. Ezért a fák jelentik az egyik leghatékonyabb módszert a megtisztításához.

Válassz egy nagy és terebélyes fát: tölgyet, fenyőt, vagy bármit, ami a közeledben van. Hunyd be a szemed, dőlj háttal a törzsének, és helyezd a bal tenyered a fa kérgére. A jobb kezedet helyezd a Napfonat csakrádra. Összpontosíts a fára, és kérdd, hogy adjon át neked az energiáiból, az erejéből.

Lazulj el, és érezd, ahogy közted, és a fa között létrejön ez a kapcsolat, és megtörténik az energiaátadás. Az energia a bal kezeden át áramlik a testedbe, a jobb tenyeredből pedig beáramlik a Napfonat csakrába. Maradj így, ellazulva néhány percig, amíg jólesik.

Amikor úgy érzed,végeztél, kinyithatod a szemed, és megköszönheted a fának a segítséget.

A Napfonat csakra és az agy

A Napfonat csakra táplálja az agyat. Energiával, erővel látja el azt. Amikor nem működik megfelelően, fejfájás jelentkezhet, nem tudsz tisztán gondolkodni. Az elméd elhomályosul.

Ezért fontos, hogy mielőtt meditálni kezdenél, vagy intellektuális tevékenységet folytatnál, előbb a Napfonat csakrádra fordíts figyelmet.

Megmasszírozhatod az óramutató járásával ellentétes irányban. A gondolataid kitisztulnak, és nekiláthatsz a munkának.

Ez csak egy a számos módszer közül. Mindenki úgy kontrollálja a saját szervezetét, ahogy jónak látja. Mi magunk ismerjük a legjobban a saját testünket, és mi tudjuk, mi az, ami ellazít minket. A bemutatott módszer akár ki is egészítheti azokat, amelyeket már alkalmazol.

Sokan csak úgy tudnak harmóniába kerülni a testükkel, ha kellemes zenét hallgatnak, és vannak, akik egy sétával érik el ugyanezt. Ezek a módszerek nem felelnek meg egyaránt mindenkinek, de garantálom, hogy hatékonyak!

Remélem hasznosnak találod őket!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.