OtthonNagymamája padlásán találta ezt a régi dagasztótekenőt. Elképesztő bútort készített belőle!

Nagymamája padlásán találta ezt a régi dagasztótekenőt. Elképesztő bútort készített belőle!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A fateknők nagy tiszteletnek örvendtek a háztartásokban, hiszen ebbe kell bedagasztani az élet egyik legfontosabb alapélelmiszerét, a kenyeret. A legtöbb falusi otthon padlásán, vagy kamrájában még mindig megtalálható.

tekno1

Sajnos, ma már sok helyen nem használják, mivel a vidéki emberek is inkább megveszik a bolti kenyeret, mert a saját házi kenyér elkészítése nem kis munkával jár. Ha már nem használjuk rendeltetése szerint a teknőt, akkor, íme egy jó módszer: frappáns kis asztallá alakíthatjuk át.

Első lépésként lábakat kell a teknőre erősíteni, hogy asztalformája legyen. A négy sarkára kell a vasakból kialakított lábakat felfúrni. Ezután jöhet is az asztallap kialakítása. A képeken plexi lemezt használnak, mert így ez az átlátszó forma megengedi, hogy a teknő belseje látható maradjon.

Nagyon jó ötlet, jobb, strapabíróbb és olcsóbb is, mint az üveglap! Le kell mérni a plexi lemezt, hogy illeszkedjen a teknő méretéhez, a széleit jó, ha lecsiszoljuk, hogy elkerüljük az esetleges sérüléseket. Már csak annyi marad hátra, hogy ráhelyezzük a plexilapot, a biztonság kedvéért a négy sarkán pillanatragasztóval rögzíthetjük, hogy ne essen le, ha valaki nekimenne.

Máris kész az egyedi és mutatos asztalka!

tekno2

tekno3

tekno4

tekno5

tekno6

tekno7

tekno8

tekno9

tekno10

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek