HolotropikumNagymamáink erre a fogyókúrás módszerre esküdtek!

Nagymamáink erre a fogyókúrás módszerre esküdtek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A fogyókúrák, a különböző diéták nem a modern kor találmányai, hisz valamennyi történelmi korszakban voltak emberek, akik elégedetlenek voltak testükkel, és számos módszert kipróbáltak ahhoz, hogy karcsúbbá válhassanak.

almaecet

Pár száz évvel ezelőtt a molett, telt nők voltak a termékenység, a gazdaság és a jólét szimbólumai, ám már a 19. század elejétől megjelentek olyan szakvélemények, amelyek szerint a túlsúly egészségügyi problémákhoz vezethet. A 20. század elejétől aztán a vékonyság, karcsúság jött divatba, ezért már nagyszüleink, dédszüleink is szabadulni igyekeztek a plusz kilóktól.

Lássuk, milyen módszereket vettek igénybe a korabeli fogyni kívánók:

Almaecet langyos vízzel keverve: a mai diétázók körében is ismert módszer az egyik legnépszerűbb volt 100 évvel ezelőtt. Sokan azért kedvelték, mert nem írt elő meghatározott étrendet, ráadásul szigorú szabályokhoz sem kellett ragaszkodni. Csupán egyetlen előírás volt: evés előtt negyedórával 3 deciliter vízben elkeverni egy evőkanál almaecetet, majd lassan meginni.

Az almaecetes víz valóban jótékony hatású, hisz serkenti az anyagcserét, csökkenti a vércukor- és koleszterinszintet, vízhajtó, méregtelenítő, csökkenti az étvágyat, és gátolja a zsírlerakódást. Tápanyagokban gazdag, kalciumot, fluort, magnéziumot, nátriumot, foszfort, szilíciumot és káliumot tartalmaz. A módszer lebutított változata szerint elegendő a napot egy pohár langyos víz megivásával kezdeni, mert akkor könnyeben lemegy a súlyfelesleg.

Alvás, evés, koplalás és séta: felmenőink életritmusa teljesen különbözött a miénktől. Kakassal keltek, tyúkokkal feküdtek, ráadásul a napi testmozgás is bőségesen megvolt, hisz többnyire gyalog intézték az ügyes-bajos dolgaikat, és telefon híján egy kis traccspartira is gyalog kellett menni a szomszédba. Mivel számítógép sem volt, sokkal kevesebb volt az ülőmunkát végző száma, a szabadidő eltöltése pedig többnyire a szabadban történt. Akik fogyni szerettek volna egyszerűen gyümölcsdiétákat tartottak, vagy naponta csak 1-2 alkalommal étkeztek, de a hosszabb idejű koplalás sem volt ritka jelenség.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek