KuriózumMutasd, hogyan szoktál járni, és máris mondjuk, hogy mit árulnak el rólad...

Mutasd, hogyan szoktál járni, és máris mondjuk, hogy mit árulnak el rólad a lépteid!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Még 2017 folyamán egy csapatnyi szakember, Caleb Backe egészségügyi szakértő vezényletével egy olyan kísérletet folytatott le, amelynek során „az 5 nagy személyiségjegy vonásokat” összevetették az egyének járási stílusával és tempójával. A vonások között olyanok szerepeltek, mint a nyitottság, barátságosság, idegesség, extraverzió vagy lelkiismeretesség, csakhogy párat említsünk.

A vizsgálatok után pedig a megfigyelések alapján létrehozták azokat a kategóriákat, amelyek hűen tükrözik, hogy milyen járástípushoz mely személyiségi vonások párosodhatnak a leggyakrabban.

Vegyük is sorra, hogy járásod mire is enged következtetni a természeteddel kapcsolatban.

1. A végrehajtó

Ha a végrehajtók csoportjába tartozol, akkor alapjában véve nagyon gyorsan szoktál járni és mindig a lehető legrövidebb útvonalat tűzöd ki magad elé. Testtartásod magabiztosságról árulkodik: magasba emelt fejjel és kihúzott háttal lépkedsz.

Rendkívül céltudatos vagy, kiváló problémamegoldó készséggel rendelkezel, ugyanakkor gyakran előfordul, hogy goromba vagy másokkal.

2. A kiigazító

A kiigazító típusú emberek rendkívül aprókat lépnek, és gyakran leszegezett fejjel közlekednek. Kerülik a szemkontaktust, és a legtöbb esetben introvertált tulajdonságokkal rendelkeznek. Emberi kapcsolataikat csak nagyon sok idő árán képesek elmélyíteni, kevés embert mondhatnak igaz barátjuknak.

3. A politikus

Ha a politikus kategóriájába tartozol, akkor lépteid tele vannak élettel. Lendületesen lépkedsz, kitolt mellkassal és hátrahúzott vállakkal, mintha minden egyes alkalommal a holnapot szeretnéd meghódítani. Szereted a kihívásokat, viszont nagyon könnyedén elunod a dolgokat, ha azok nem úgy alakulnak, ahogy te szeretnéd. Remek szónok vagy és az emberekkel is kiválóan bánsz.

4. Az aggódó

Az aggódó típusúak lassan és nagyon megfontolt léptekkel sétálnak, mintha csak attól félnének, hogy aknára taposnak. Tekintetük mindig a földre van szegezve és egyfolytában a talajt kémlelik. Meggondolt és óvatos természettel párosul ez a járástípus.

5. A nyugodt

Ahogyan az elnevezés is jelzi, lépteik nyugodt tempójúak és lazák. Laza testtartással járkálnak, sőt közben akár belső monológot is folytathatnak. Ha a nyugodt típusúak csapatába tartozol, akkor sokszor kaphatod azon magad, hogy inkább mást problémájával foglalatoskodsz, mintsem, hogy saját magadon segítenél. Nagyon intuitív természet vagy, viszont igen könnyen befolyásolható a véleményed.

6. A mókamester

Akik a mókamester stílusú járásban közlekednek, azok nem csak a lábaikkal dolgoznak, hanem a karjaikkal is. Menésük oly annyira feltűnő, hogy mindenki megbámulja őket, de ez őket kicsit sem zavarja, hiszen pontosan ezért teszik. Szeretnek a középpontban lenni, kissé hajlamosak az önzőségre és lenyűgöző magabiztossággal rendelkeznek.

7. A támogató

Ezek az emberek apró, de határozott léptekkel közlekednek. Kiváló csapatjátékosok, remekül kijönnek az emberekkel, mert képesek meghallgatni őket. Természetükből adódóan hűségesek, segítőkészek és jó kedélyűek. A politikus típusúakhoz hasonlóan imádnak az emberekkel foglalkozni.

8. Az apróléptű

A neve is mutatja, hogy ezek az emberek nagyon aprókat lépnek. Főleg nőknél, ezen tulajdonság mellé szerénység, alázatosság társul, viszont derék-, csípő, illetve visszérfájdalmak is okozhatják azt, hogy valaki ilyen módon jár.

9. Az elutasító

A keresztbe tett kar mindig is az elutasítás jele volt. Ez a fajta testtartás arról árulkodik, hogy az illető nem kíván maga körül tudni senkit, viszont a szakértők szerint, ha valaki keresztbe tett kézzel szokott járni, az a lelki gyengeség jele, mivel így próbál védekezni az esetleges támadások ellen.

10. A törtető

Ha teljes erőbedobással furakodsz előre, akkor minden bizonnyal úgy lépkedsz, mint a törtető típusúak. A törtetők gyakran éreznek feszültséget, frusztrációt, amit a vehemens mozgásukkal próbálnak levezetni.

11. A sokoldalú feladatmegoldó

Ha járkálás közben egyszerre több dolgot is próbálsz csinálni, akkor az angol szleng szavaival élve „multitaskingolsz”, azaz egyszerre több dolgot is végzel párhuzamosan. Ez viszont nem könnyű feladat, így aki képes erre, az nagyfokú kreativitással és figyelemmegosztó képességgel van megáldva. Sokszor láthatunk az utcán olyan embereket, akik egyszerre lépkednek, telefonálnak, beszélgetnek a mellettük lévőkhöz és eligazodnak a kusza forgalomban – ez mind egy sokoldalú személyiséget követel meg.

Rólad mit árul el a járásod? Melyik csapat tagjai közé tartozol?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek