OtthonMűanyag flakonokból varázsolt csodálatos virágos, fűszernövényes paravánt! Így készítsd el te is!

Műanyag flakonokból varázsolt csodálatos virágos, fűszernövényes paravánt! Így készítsd el te is!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legtöbb háztartásban jó pár használaton kívüli műanyag palack kallódik a pince, vagy padlás egyik sarkában, amiről a ház lakói egyszerűen megfeledkeztek, mikor eltették ezeket az üvegeket, mondván: még valamire jók lesznek. Aztán évek múltán sem lettek jók semmire, csak porosodtak és foglalták a helyet.

bottle-tower-gardens

Ha most eszünkbe jut a zsáknyi flakon, akkor indítsuk el az alábbi videót, és figyeljük meg, hogy milyen csodát lehet teremteni felhasználásukkal.

A videóban megismerkedhetünk Prof. Dr. Willem Van Cotthem belga egyetemi tanárral, aki szemetgyönyörködtető virágfüggönyt készített a flakonokból, amelyet gondozni is könnyebb, mint a cserepekben lévő növényeket. Az egész kis helyen is elfér, és rendkívül mutatós.

Az üvegek alját kell levágni, majd egymásba helyezni, hogy toronyszerű építményt kapjunk, végül megtölteni mindeniket termőfölddel. Az oldalukat is ki kell vágni, hiszen ide kerülnek majd beültetésre a konyhakerti zöldségek magvai, palántái, na és persze a különböző virágok is.

A tornyok fölé kell felszerelni az “öntözőberendezést”, egy szintén az aljánál levágott üveget kell felerősíteni a kerítésre, ezt érdemes homokkal megtölteni, a kupakját kilyukasztani, így a homokrétegek megszűrik a vizet, ami cseppekben, folyamatosan nedvességgel látja el az alatta fekvő tornyokat.

Egy kis odafigyeléssel bámulatos növényfüggönyt teremthetünk magunknak, főként, hogy hamarosan itt van a tavasz is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek