Kuriózum„Mosolyogva ment be, koporsóban hoztuk haza” - meghalt a kórházban a 15...

„Mosolyogva ment be, koporsóban hoztuk haza” – meghalt a kórházban a 15 éves lány, szülei nem értik mi történt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egész Romániát megrázta annak a 15 éves lánynak az esete, aki a saját lábán ment be a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályára, ám alig néhány óra múlva arról tájékoztatták a szüleit, hogy a gyerekük meghalt. A gyásztól megtört szülők most kamerák előtt mondták el, hogyan élték meg a borzalmas tragédiát.

A Szatmáron élő 15 éves Stefania már hétfőn sem érezte jól magát, mellkasi fájdalmakra panaszkodott, és bár állapota nem volt súlyos, szülei mégis úgy gondolták, hogy bemennek vele a kórházba. A kórházban megröntgenezték, majd egy influenzatesztnek is alávetették, ami negatív lett.

A szülők elmondása szerint a lányt ezután hazaküldték, anélkül, hogy bármi kezelést felírtak volna neki, az orvosok azt javasolták a családnak, hogy keressék fel a fül-orr-gégészetet. Másnap a lány jobban érezte magát, így iskolába is elment. Szerdán azonban visszatértek a tünetei, ezért időpontot foglaltak egy magánklinikára, ám múlt csütörtökön rosszabbodott az állapota, ezért szülei ismét bementek vele a sürgősségire.

A lány édesanyja szerint a sürgősségin egy minősíthetetlen hangnemben kommunikáló orvos vizsgálta meg, aki meg is alázta a lányát, majd, amikor az aggódó anyuka azt kérdezte az orvostól, hogy mi lehet a kislánya baja, az orvos csak annyit mondott neki, „Fogd be a szád!”.

„Hogy a gyermekemnek az utolsó pillanatokban azt kellett hallania, hogy kövér és hisztérikus? Nem tudok ezekkel a szavakkal együtt élni!” – idézte a gyászoló édesanya szavait a Szatmar.ro.

Stefania családja értetlenül áll a tragédia előtt

Ezt követően Stefania édesanyját kiküldték a vizsgálóból, akivel később azt közölték, hogy a lánya súlyos állapotban van, megkezdték az újraélesztését, de ne fűzzön hozzá nagy reményeket.

„Én nem tudom, ki hibázott vagy mi történt, hisz én nem vagyok orvos. Én csak annyi tudok mondani, hogy a lányunk a saját lábán, mosolyogva ment be, mi pedig már koporsóban hoztuk haza” – nyilatkozta Stefania édesapja.

Az édesanya elmondta, mindenképpen tudni akarja, hogy mi történt a lányával, hisz ha valóban négy szervet is érintő fertőzés bújt meg Stefania szervezetében, elképzelhetetlennek tartják, hogy ennek semmi más tünete ne lett volna, csak a mellkasi- és hátfájdalom.

Az anyuka azt szeretné, ha a minősíthetetlen hangnemben beszélő orvos elé állnak, és elmondaná, miért beszélt ilyen hangnemben a lányával.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház közleménye szerint a 15 éves lány légzési nehézségekkel került be a sürgősségire. A tünetek – gyengeség, sápadtság, tahikardia, 88 százalékos oxigénszaturáció – akut légzési distressz szindrómára utaltak.

A lányt intubálták, a szakemberek az első vizsgálatok után akut tüdőödémára és tüdőembóliára gyanakodtak, így trombolízist alkalmaztak. Az orvosok igyekezetei ellenére a kislány állapota rohamosan romlott, majd megállt a szíve, de sikerült újraéleszteni.

30 perccel később ismét leállt a szíve, ám ekkor már nem tudták újraéleszteni. 19 óra 10 perckor az orvosok megállapították a halál beálltát.

Fotó: Facebook

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek