KuriózumMorgan Freeman nemrég töltötte be a 83. évét: 22 bölcs idézet a...

Morgan Freeman nemrég töltötte be a 83. évét: 22 bölcs idézet a népszerű színésztől

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha Morgan Freeman nevét halljuk, azonnal bölcsességére és megnyugtató hangjára gondolunk. A színész idén júniusban töltötte be a 83 évet, és továbbra is bámulatba ejti a rajongóit.

A színészettel tulajdonképpen véletlenül került kapcsolatba, még középiskolás korában, amikor büntetésből részt kellett vennie az iskolai színi versenyben, amiért kihúzta a széket egy lány alól, aki megtetszett neki.

Hamarosan kiderült, hogy őstehetség, és rendkívül természetesen mozog a színpadon.

Azonban, mielőtt híressé vált volna a Miss Daisy sofőrje, A remény rabjai és a Sötét lovag trilógia népszerű szerepeivel, arról álmodott, hogy vadászpilóta lesz az Egyesült Államok Légierejénél. Végül mégis inkább a színészetet választotta, és már több mint 50 éve dolgozik a szakmában. Először az 1970-es években tűnt fel a mozivásznakon, első Oscar jelölését pedig az 1987-es Hamis riportét kapta. Két további jelölés után 2004-ben végre átvehette az aranyszobrot a Millió dolláros bébi című filmben nyújtott alakításáért.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 22 inspiráló idézetet a kivételes tehetségű színésztől:

1. Ne pusztán a másság kedvéért légy más. Ha másként látod a dolgokat, akkor cselekedj másként. Kövesd mindig a saját múzsádat.

2. Ha egy reggel arra ébredsz, hogy térdig ér a hó, nem dühöngesz miatta. Ez is csak valami, amivel meg kell birkóznod. Ha az életben nehéz helyzetbe kerülsz, az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy megoldod.

3. Minket, embereket, jobban érdekel a birtoklás, mint a létezés.

4. Ha az életed jónak bizonyul, és óriási szerencséd van, akkor jól teszed, ha visszafordulsz, és másoknak is segítesz.

5. A legjobb módja annak, hogy biztosítsd a vereséget, ha feladod.

6. Miután meghoztál egy döntést, a gondviselés vezet téged. Legyen az jó, rossz, vagy közömbös, de ezen múlik a sorsod.

7. Elmondhatom, hogy az élet jó hozzám. Mindig is jó volt hozzám. Ezért úgy érzem, az én feladatom is az, hogy jó legyek hozzá. Hogy lehetsz jó az élethez? Úgy, hogy éled azt.

8. Egyszer azt hallottam egy bölcs embertől, hogy tökéletes ember nem létezik. Csak tökéletes szándékok vannak.

9. Ha csodát akarsz látni, légy te magad a csoda.

10. Megtanulni, hogy maradj nyugton, igazán, teljesen nyugton, és hagyni, hogy az élet megtörténjen – ez teszi igazán ragyogóvá a nyugalmat.

11. Hogy változtathatjuk meg a világot? Sok kis véletlenszerű kedves cselekedettel.

12. Ha visszatekintesz az életedre, és arra, ahonnan valamikor elindultál, olyan, mintha egy hegycsúcsról tekintenél vissza a sivatagra. Szinte el sem tudod hinni, hogy képes voltál eljutni idáig.

13. Gyakran előfordul, hogy megállsz, mondván: belefáradtam már a hegymászásba, és soha nem érem el azt a csúcsot. Pedig már csak két lépésre vagy a céltól.

14. Emlékeztetnem kell rá magamat, hogy vannak olyan madarak, amiket nem lehet fogságban tartani. A tollaik túl gyönyörűek és színesek hozzá. És, amikor elrepülnek, a lelkednek az a része, ami tudta, mennyit nyerhet azzal, ha fogságba ejti őket, örvendezik.

15. Az egyik olyan dolog, amire mindig számíthatsz – ez a világegyetem egyik általános igazsága – ha valamiről eldöntjük, hogy meg akarjuk tenni, azt meg is tesszük.

16. Mindaddig, amíg áldozatnak érzed magadat, az is vagy.

17. Mindig azt mondtam a gyermekeimnek, hogy ha leülnek, és nem mozdulnak, akkor az emberek átlépnek felettük. Azonban ha mozogni kezdenek, lábra állnak, és úgy lépkednek, valaki mindig segítséget nyújt. Mindig. De ehhez folyamatosan táncolnod kell, mozgásban kell tartanod a lábaidat.

18. Mindig biztos lett volna, hogy ide jutok? Nem, nem volt az. Lehettem volna hajléktalan, taxisofőr, teherautósofőr, vagy bármilyen más munkám lehetett volna, amivel megkereshetem a mindennapi kenyeremet. Soha nem tudod, mi fog történni.

19. Őrültség nyomorúságosan végigvergődni az életen, amikor lényegében egy ketrecbe zárt oroszlán vagy, és a te kezedben van a kulcs a szabaduláshoz.

20. Soha ne hagyd, hogy a büszkeség irányítson. Hagyd, hogy a tetteid beszéljenek helyetted.

21. Állítsd magad kihívások elé. Ez az egyetlen módja annak, hogy fejlődj.

22. A megbocsátás felszabadítja a lelket és elűzi a félelmet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek