LélektárMit tegyünk szakítás után?

Mit tegyünk szakítás után?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy kapcsolat alkonyán elkerülhetetlen a leválás, amely gyakran nem kevés szenvedéssel jár. Ilyen esetekben nem kell feladni álmaidat és ücsörögni az emlékek romjain.

Íme, pár tanács hogy könnyebben átlépj a szakításon:

1. Sportolj. A testmozgás levezeti a fölöslegesen felgyűlt energiát és a negatív érzések sokaságát jól átválthatod a test általi kifejeződésre .A barátok sokat segíthetnek ilyenkor. Az egyedüllét, a szoba négy fala csak elősegíti az emlékek felidézését és a könnyen arra ébredhetsz, hogy a múlt illuziójában élsz.

2. Szórakozz. Még akkor is, ha épp nem erre van kedved keress olyan elfoglaltságot, amely leköti a figyelmedet. A színház, előadások, klubok forgataga, ha csak átmenetileg is de szórakoztathat. A társaság jó mankó, de ne fojtsd érzelmeidet alkoholba, az csak rosszabbá teszi az amúgy is érzékeny lelkiállapotodat.

3.Vásárolj. Igaz rövid vigasz, de egy új ruha vagy kiegészítő, ha rövid időre is, de valami újat hozhat az életedbe. Nemcsak a nők, de gyakran a férfiak is vásárolnak annak „terápiás” hatása miatt.

4. Legyél fitt és adj a külsődre. A szakítás után hajlamosak az emberek elhanyagolni kinézetüket, ne hagyd, hogy az átmeneti állapot kedvtelensége nyomot hagyjon külsődön. A szép, ápolt külső, és egy elegáns öltözet kétség kívül növeli az önbizalmadat. Ne feledd, épp erre van szükséged. Bármennyire is fájjon a múlt és igaz, hogy közhelyként hangzik, de az élet megy tovább!

5. Összpontosítsd figyelmedet a munkára és azokra a tevékenységekre, amelyekben úgy érzed hogy “nyeregben vagy”. Meglátod, annak ellenére hogy egyedül vagy milyen sok mindenre vagy képes.

6. Ha úgy érzed, van még egy parányi lehetőség, hogy helyrehozd a kapcsolatot tedd félre a harag és megbántottság érzését és jelezd a partnered számára hogy hiányzik és látsz még lehetőséget a folytatásra. Ne vidd túlzásba, de ami a te részed, tedd meg. Így nyugodt lelkiismerettel léphetsz tovább. Ha találkoztok legyél kedves és beszélj őszintén érzéseidről. Az ironikus hangnem vagy a lekezelő attitűd semmi esetre sem segít a helyzet megoldásában.

7. Ha döntésed/döntésetek végleges végy egy mély levegőt… lépj tovább. Adj egy kis időt magadnak, de aztán légy nyitott az újra. Az új iránti kiváncsiság új szárnyakat adhat. Csak próbálj relaxálni és jól érezni magad.

8. Engedd el a múltat. A nők könnyebben túllépnek a konfliktuális helyzeteken, ha kibeszélik érzéseiket. Egy barát figyelme és jelenléte jó segítség a morálodnak. A férfiaknak ez nehezebben megy. Pszichológiai statisztikák alapján a férfiak hamarabb túllépnek a szakításon, ha barátokkal közös programod csinálnak, míg a hölgyek a szavak útján gyógyítják lelküket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek