Minden embernek megvannak a saját, kedvenc alvási pozíciói, amely már egész kiskorban kialakultak. A szakemberek szerint ezek a pozitúrák a személyiségünkről is sokat elárulnak. Most lássuk akkor, hogy miről is van szó!

alvasi-pozicio

Magzat pozíció

Az emberek 41 százaléka ebben a testhelyzetben alszik el. Ha ezzel te is így vagy, akkor igazából egy nagy harcost tisztelhetünk benned, aki képes küzdeni a céljaiért, a szeretteiért. Erényed a bátorság, aki szereti a kényelmet, a stresszmentes életet.

Azt azért nem árt tudnod, hogy amennyiben csak az egyik oldaladon alszol el, akkor krónikus kar-, váll-, térdproblémák alakulhatnak ki nálad, de meg kell említeni még a refluxot is.

Katona pozíció

Ha a hátadon fekszel, és a karod a tested mellett van, akkor katona pozícióban alszok. Az emberek kb. 8 százaléka szokott így aludni. Tisztességtudó, igényes vagy, viszont nem jellemző rád a rugalmasság, szereted tiszteletben tartani a törvényeket, szabályokat, amelyekben hiszel.

Ha így alszol, nagy az esélye annak, hogy gerincproblémáid alakulnak ki, reggel fáradtabban ébredsz, fájhat a fejed, émelyeghetsz, a hát izmaid befeszülnek, fájni kezdenek, amit csak egy jó masszázs enyhíthet.

Lazulós, háton alvás

A karjaidat a fejed fölé teszed és úgy alszol el. Az emberek 5 százaléka alszik így. Ezek az emberek nagyon nyitottak, könnyen alkalmazkodnak a körülményekhez, más emberekhez, meghallgatnak mindenkit, segítenek a rászorulókon. Te is ilyen vagy. Itt is felléphetnek hát- és gerincproblémák, a reflux, vagy a horkolása.

Hason alvás

A hason alvás olyan emberre utal, aki odafigyel az étkezésére, és rendszeresen sportol. Ha te is így alszol, akkor nagy valószínűséggel mindez igaz rád. Inkább a gyerekek körében népszerű ez az alvó testhelyzet.

Amennyiben neked is így kényelmes az alvás, akkor szeretetéhes ember vagy, nem szeretsz kitűnni, és mindenáron hű maradsz a hitedhez. Megbízható ember vagy, akit ha megsértenek is, de nem mutatod ki az érzéseidet. A konfliktushelyzeteket nehezebben kezeled. A hason való alvás emésztési gondokat okozhat, de bőrproblémák is jelentkezhetnek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.