OtthonMinimális változtatás, maximális hatás – 4 egyszerű Feng Shui-szabály

Minimális változtatás, maximális hatás – 4 egyszerű Feng Shui-szabály

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Feng Shui szabályai elméleti szinten tökéletesek, de meg kell hagyni, ki a csodának jutnak eszébe épp akkor, amikor a lakását rendezi újra?! Nem Te lennél az egyedüli, aki számára túl bonyolultnak tűnik betartani azt a sok előírást. Mindezek ellenére, sokan közülünk szeretne egy Feng Shui stílusban berendezett, harmonikus és pozitív energiával feltöltött lakásban élni…

Fotó: Tami Hills

Éppen ezért, válaszd a csekélyebb lépéseket a nagyobb hatás érdekében, a Feng Shui elvei ugyanis ilyen szempontból is megfogadhatók.

1. Egyszerű szabályok a hálószobában

Az ágyat helyezd úgy, hogy védelmezze a személyes energiádat. Továbbá a szerelem energiáját is meg kell őriznie, ezért nem tanácsos fölé helyezni egy nehéz tárgyat, sem pedig melléje egy éleset vagy hegyeset – túl sok dolgot kellene figyelembe venned, nemde? Inkább cselekedj így: told az ágyat a falnak úgy, hogy mindketten szabadon leszállhassatok róla, és hogy lásd onnan az ajtót.

Az is jó, ha van egy ablak a szobában, ami rávilágít, de ne kerüljön alája az ágy! Az éjjeliszekrények kiegyenlítik az energiát, de lehet, hogy egyébként is megvásárolnád őket. Ha lekerekített sarkaik vannak, az még jobb!

És ha semmiképp sem tudsz megválni a tévétől a hálószobában, költöztesd távolabb az ágytól, és kész!

2. Feng Shui az irodában

Ha kedveled a karakteres, sötét színeket, válaszd a feketét. Ezzel két legyet üthetsz egy csapásra: a saját kívánságod teljesíted, és még a sikert is magadhoz csalogatod – a Feng Shui szerint. Az íróasztalt helyezd úgy, hogy ne légy háttal az ajtónak.

A rend egy másik fontos szempont, amelyet be kell tartanod. Ugyanakkor szerezz be ibolya-lila színű írószert és öntapadós cédulákat, ezek energiával töltik fel a helyiséget.

Fotó: Neo

3. Szekrény és bútorzat a Feng Shui szerint

Ha kinyitod a szekrényt egy felsőért, de helyette az összegyömöszölt ruhák látványa fogad, máris okod van a dühöngésre. Ráadásul kimerítő is lehet a keresgélés, na meg a gyűrődések kivasalása. A Feng Shui elvei szerint, a szekrénynek rendszerezettnek, közepesen megpakoltnak és szellősnek kell lennie. A ruhák által felhalmozott negatív energia ugyanis az, amit te magadon viselsz, ha nem biztosítod az öltözékeidnek a megfelelő levegőzést.

Szedd ki a ruhákat a szekrényedből, rendezd el őket, és vásárolj kiegészítő ruhatárolókat. Tisztitsd ki a szekrény belsejét, és hagyd szellőzni. Visszapakoláskor ne tömd tele a polcokat, hagyj helyet az energia áramlásának is! Ha gardróbod van, kellemes, lágy fénybe öltöztesd.

4. A nappali, egyszerű szabályokkal

Hozz létre egy befogadó, barátságos, világos helyiséget, személyes kiegészítőkkel. Minél több természetes fényt és fényforrást igyekezz megteremteni, és kerüld a díszes, nagyméretű csillárokat. Dekorációként jól jönnek az általad készített díszpárnák, családi fotók, a gyerekek által készített gyurmaszobrocskák, vagy a kedvenc színedbe öltöztetett tárgyak, kiegészítők, esetleg egy festmény, amelyet szeretsz, stb.

A bútorokat úgy helyezd, hogy meglegyen az a közlekedő útvonal, amelyet kényelmesen, akadálymentesen bejárhatsz úgy te magad, mint a Chi. A lényeg az, hogy a te ízlésed szerint rendezd be a nappalit, de az legyen kellemes azok számára is, akik hozzád látogatnak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek