Mindenek előtt kezdjük azzal, hogy mi is tulajdonképpen a reflexológia?

Mindössze 5 perces lábmasszázzsal enyhíthetőek a megfázás tünetei! – A reflexológia csodálatos hatásai

A reflexológia egyike a legelterjedtebb természetgyógyászati módszereknek, melynek fő célja az betegségek megelőzése, illetve a test öngyógyításra való ösztönzése. A módszer lényege a testen található különböző reflexpontok ingerlése, nyomása, mely pozitív hatást gyakorol az egész szervezetre.

A reflexológiát általában mellékkezelésként szokták ajánlani a pácienseknek, de nagyszerűen gyógyítható ezzel a technikával a következő betegségek is: szorongás, asztma, daganatos elváltozások, szív- és érrendszeri betegségek, diabétesz, veseproblémák, menstruációs görcsök.

A testen rengeteg kulcsfontosságú reflexpont van – főleg a kezek, lábfejek és fülek területén –, és mindezekhez a testnek különböző funkciói társulnak. A láb és a lábfej területén található reflexpontok ingerlésévek a szervezetet ért megfázásos és meghűléses panaszok enyhíthetőek. A bal lábfej reflexpontjai magától értetődően a test bal felén elhelyezkedő szervekért felelős, míg a jobb lábfej a jobb oldalért.

A kínai reflexológusok már ősi idők óta alkalmazzák ezt a kezelést, mivel a lábfej olyan pontokat is tartalmaz, amely életenergiát, azaz „chee”-t képes felszabadítani, így enyhítve a megfázás kínzó tüneteit.

Ha valaki kételkedne a módszer hatásosságában ne tegye, mert a reflexológiának bizonyított hatása van, ráadásul rendkívül gyors módszer is, így akár ha van pár nyugodt percünk el is végezhetjük önmagunkon.

Tehát, ha otthon szeretnénk alkalmazni a módszer a következőket érdemes tudnunk:

  • nem csodakezelés, ezért ne várjuk azt, hogy a tünetek egy kezelést követően megszűnnek, időre van szükség, amíg az energiák beindulnak
  • első kezelés után a tünetek akár fel is erősödhetnek, viszont ez teljesen természetes dolog
  • javasolt üres gyomorral végezni, vagy minimum egy órával az evés után

Tehát ahogy már említettük a lábfej különböző pontjai a test különböző szerveinek felel meg, így vegyük sorra a megfázásos és a náthás panaszokat érintő szerveket:

1. A tüdők területe

A tüdő meridián nyomáspontja a lábujjak töve után található kis párnás részen található. Éppen ezért megfázás ideje alatt kissé érzékenyebb lehet ez a terület. Masszírozzuk ezt a rész a hüvelykujjak segítségével kis körkörös mozdulatokat végezve.

2. Az orrüreg területe

Az orválladék könnyedén eltömítheti az orrüregeket, ennek enyhítése érdekében masszírozzuk a nagylábujj alsó részét, hiszen az felel az orrüreg területéért.

3. Torok és mandulák területe

A mandulák és torok reflexpontjának ingerlése kissé kellemetlen lehet megfázásos időszak alatt, de érdemes kibírni, mert csodákat művelhet. Mindehhez csupán az összes lábujjpercet masszírozzuk jó alaposan végig.

4. Nyirokcsomók területe

Habár általában ritkán vesszük figyelembe, a nyirokcsomók is nagyban hozzájárulhatnak a mihamarabbi felépüléshez. Ez azzal magyarázható, hogy a nyirok és a nyirokcsomók a felelősek a test fehérvérsejtjeinek szállításáért. Ezen terület reflexpontját a nagylábujj és az utána következő lábujj közötti „hártyás összekötésnél” találod. Ennek a „V” alakú zónának a masszírozásához használd a mutatóujjad és jó erősen dörzsöld át a területet.

Látványos javulás érdekében javallott napi négyszer elvégezni a kezelést: ébredés után, egy órával az ebéd előtt, délután és lefekvés előtt, és minimum 2 egymáskövető nap alkalmazni kell.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.