HolotropikumMindenki megijedt, amikor úgy ébredt, hogy nem tud felkelni az ágyból, ekkor...

Mindenki megijedt, amikor úgy ébredt, hogy nem tud felkelni az ágyból, ekkor a testvére megkérdezte, hogy ivott ebből az italból?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az vagy, amit megeszel – szokták mondani a ma már elcsépeltnek számító szólás-mondást. De vajon tudjuk, hogy milyen anyagok, készítmények jutnak be a szervezetünkbe? Az emberek többsége bizony nincs tisztában azzal, hogy valójában mit is fogyaszt el, csak az a fontos, hogy kiadós és viszonylag olcsó legyen az eledel.

aszpartam

Természetesen az élelmiszereket előállító cégek sok esetben azzal védekeznek, hogy a hatóságok által bevizsgált készítmények nem okoznak semmilyen betegséget, rendellenességet, így az egészségtelennek titulált ételek is nyugodtan fogyaszthatók, a híreszteléseknek semmi alapja nincs. Ez lehet, hogy így is van, és valószínűleg rövidtávon nem okoznak gondot, de az évek múlásával közvetve ugyan, de komoly betegségek kialakulásáért lehetnek felelősek.

A mostani cikkben az aszpartám édesítőszerről lesz szó, és egy megtörtént esetről.

2001-ben Rhonda Gessner lánytestvére erős gyomorfájdalmakra és görcsökre kezdett panaszkodni, idővel a tünetek annyira felerősödtek, hogy szinte már járni is alig tudott. Az orvosok egy sor vizsgálatot végeztek el rajta, és arra a következtetésre jutottak, hogy a lány szklerózis multiplexben szenved. Rhonada ezt követően egy cikket fedezett fel, ami az aszpartám édesítőszer káros mellékhatásairól közölt részleteket, és az ott olvasottak alapján gyorsan felhívta a testvérét, hogy szokott-e diétás üdítőket inni. A lány bevallotta, hogy bizony rendszeresen fogyaszt az említett édes ízű italokból. Rhonda azonnal közölte, hogy hagyja abba.

A telefonhívást követő 32 óra múlva Rhondát visszahívta testvére, azzal a jó hírrel, hogy a tanácsa bevált, és habár nem érezte még teljesen jól magát, az állapota sokat javult.

Az aszpartám ha felgyűl a szervezetben, mérgezést okozhat, aminek a tünetei között szerepelhet a fejfájás, a látásromlás, a megemelkedett vérnyomás, szédülés.

Ezért legközelebb nézzük meg, hogy az ételek, üdítők tartalmaznak-e aszpartámot, mert ha igen, jobb nem pénzt kiadni a termékért.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek