Minden nő megdöbbent a hír hallatán! Az orvosok szerint ez a legideálisabb kor a szüléshez!

Eddig tartotta magát az a nézet, hogy minél fiatalabb egy nő, annál ideálisabb a gyerekvállalás és a szülés, mostanáig még az orvosok is úgy gondolták, hogy ha egy nő az első gyerekét 25 éves kora után szüli, már “idősödőnek” számít, és azt javasolták minden nőnek, hogy a szülést “tudják le” 20-27 koruk között.

Minden nő megdöbbent a hír hallatán! Az orvosok szerint ez a legideálisabb kor a szüléshez!

Nos, most ez a teória megdőlni látszik.

Az igaz, hogy a fiatalabb nők egészségesebbek, szervezetük jobban működik, a petefészkeik is, ha úgy tetszik, “frissebbek”, kevesebb környezeti ártalomnak vannak kitéve, azonban azt is figyelembe kell venni, hogy jelentősen átalakult az életminőségünk az elmúlt 25-30 évben, hiszen ma már sok esetben a nők körében magasabb a foglalkoztatottság, több nő jár egyetemre, mint férfi, és igenis, a feltételek megteremtéséhez a karrierépítésre is szükség van, ami fontos szempont a gyerekvállalás kapcsán. Ebből kifolyólag a nők többsége ma már csak 30 éves kor után szül.

De nem kell megijedni, hogy kiszaladunk az időből, hiszen egy texasi orvos, John Mirovski szerint a legideálisabb 34 korba anyává válni. A szakember szerint ebben a korban van a legoptimálisabb állapotban a nő teste, ahhoz, hogy kihordja a magzatát. Emellett a fiatalabb nők gyakrabban betegednek le, gyengébb az immunrendszerük, ami a magzatra is veszélyt jelenthet. Ugyanakkor, pszichológusok szerint egy 30-as nő nagyobb élettapasztalattal rendelkezik, és nagyobb az esélye, hogy stabil párkapcsolatot tud kialakítani, így a gyerek fejlődése szempontjából biztonságosabb környezetet képes teremteni, hiszen egy ilyen anya szakmailag is megalapozta az életét.

35 év után viszont orvosi felügyelet alatt kell elkezdeni a családtervezést, mert nő az esélye komplikációknak, a termékenység is változhat.

A legfontosabb a gyerekszüléssel mégis az, hogy mindenki akkor vállalkozzon az életreszóló feladatra, mikor úgy érzi, hogy eljött a pillanat, és felelősségvállalás is mindkét szülőben megvan.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Top