Mindenki szeret nevetni, és ennek egyik legjobb módja, ha vígjátékokat nézünk. A következőkben 10 nagyszerű alkotást ismertetünk.

10. Az első 50 randi

Aki egyszer megnézte, az nem felejti el ezt a filmet. A két főszereplő Henry (Adam Sandler) és a művészetet oktató, olykor feledékeny tanárnő, Lucy (Drew Barrymore), minden nap új életet kezd, hiszen nem tud visszaemlékezni, hogy előző nap mi történt vele. A tengeri emlősökkel foglalkozó Henry pedig beleszeret Lucy-ba, de a románc nem alakul mindig zökkenőmentesen, főként mikor a lány amnéziája bekavar.

9. Manhattan

1979-ben két Oscar-díjra jelölték a legjobbnak tartott Woody Allen rendezésű filmet. A fehér-fekete film Isaac Davis életét mutatja be, aki minden idejét a regényírásnak szenteli, ezért ott is hagyja tévés állását, azonban nem ragad tollat, hanem életéről, az elhibázott döntéseiről, a nőkhöz fűződő viszonyáról kezd gondolkodni. Közben felesége is otthagyja egy leszbikus nőért.

8. Micsoda nő

Az 1990-es romantikus vígjáték felejthetetlen élményt nyújt, többek között Julia Roberts és Richard Gere nagyszerű játéka miatt. Edward Lewis már annyira gazdag, hogy nincs semmi az életben, amire igazán szüksége lenne. Talán a szerelemre, amit végül meg is talál, mégpedig egy könnyűvérű nő személyében.

7. Ez történt egy éjszaka

Ellie (Claudette Colban) nemesi családból származik, a sors pedig úgy hozza, hogy egy nagyvilági szerencsevadász kezd udvarolni neki. Ellie-t elvakítja a szerelem, de édesapját nem, aki látja, hogy a férfi csak a rangja és a pénze miatt érdeklődik a lánya irány. Az apa nem tudja lebeszélni lányát, aki titokban férjhez megy, azonban bezárja az ifjú hölgyet egy jachtba, de Ellie megszökik, kiúszik a partra, és elindul busszal New Yorkba. Azonban itt találkozik egy újságíróval, így az élete ismét feje tetejére áll.

6. Római vakáció

A filmet 10 Oscar-díjra jelölték, és nem csak azért, mert Audrey Hepburn játszotta a főszerepet. Az alkotás azt az érzést kelti fel bennünk, hogy mindenki szabadon dönthet saját életéről. Még a hercegnő is, aki fittyet hány az udvari szabályokra, és útnak indul, hogy felfedezze magának Rómát. Ott találkozik egy újságíróval, akit Gregory Peck alakít, és akibe természetesen beleszeret.

5. Elizabethtown

Miután Drew Baylor (Orlando Bloom) milliós kárt okoz az oregoni cipőgyártó vállalatnak, ahol dolgozott, a fiatalembert elbocsátják állásából, és még ráadásul barátnője Ellen (Jessica Biel) is elhagyja, miután Drew értesül apja haláláról. Az öngyilkosság határán azonban váratlanul új életcél vár rá, mégpedig szülővárosában, a Kentucky állambeli Elizabethtownban.

4. Igazából szerelem

Richard Curtis filmje mára már igazi klasszikus karácsonyi filmé nőtte ki magát. Az angol színművészek legnagyobb sztárjait felvonultató alkotás rengeteg emberi érzést mutat be, különböző szituációkba ágyazva. Egy dolog mindenképp kiemelendő a filmből, mégpedig a miniszterelnököt alakító Hugh Grant táncos jelenete, a Downing Street 10. szám alatti rezidencián.

3. Románc és cigaretta

Nick Murder (James Gandolfini) keményen dolgozik minden nap, de mikor hazaér a kertvárosi otthonába, ahol egyhangú felesége, Kitty (Susan Sarandon) várja, ráun az életére. Egyik nap viszont találkozik a vadító Tulával (Kate Winslet), akivel viszonya lesz. A végén a feleség rájön a férj hűtlenségére, így Nicknek döntenie kell, hogy melyik életet válassza.

2. Sztárom a párom

William Thacker könyvkereskedő, elvált feleségétől. Egy nap viszont találkozik a híres Anna Scott színésznővel, és élete teljesen megváltozik. Kapcsolatukról természetesen a bulvársajtó is beszámol, és később megjelenik Anna barátja, aki egyáltalán nem örül az új románcnak.

1. Annie Hall

A negyvenéves tévékomikus, Alvy Singer nem bírja jól New York nagyvárosi lüktetését, az idegei sem viselik jól a sok ingert, és erre még rátesz egy lapáttal a tény, hogy nemrég hagyta el a barátnője is. Alvy ezért visszatekint az életére, a nőkhöz való kapcsolataira, és köztük hirtelen kiemelkedik Annie Hall, aki mellett nem tudta elkötelezni magát, viszont mikor a lány faképnél hagyta, mindent elkövetett volna, hogy visszaszerezze.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.