HolotropikumMinden, amit tudnod kell az önbarnítókról

Minden, amit tudnod kell az önbarnítókról

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A rövidnadrágok és miniszoknyák ideje már nincs messze! Éppen ezért, már most jó lesz felkészülnöd a melegebb napokra, és néhány „karbantartó munkálatot” elvégezned, míg van rá bőven időd.

onbarnito-krem

Kezdj el újra sportolni – ezt közülünk azoknak tanácsoljuk, akik a téli időszakban többször meglógtak az edzőteremből, mint amennyit ellátogattak. Fogyassz minél több vizet, hogy megelőzd a narancsbőrt, és barnulj!

De mivel a napozásra alkalmas idő még várat magára, és a szoláriumozás sem jöhet szóba, nem marad más választásod, mint önbarnítót használni az aranybarna bőrért. Még mielőtt hozzákezdenél, mindenképp felhívnánk a figyelmed, sose a szóbeszéd szerint használd a terméket, sem pedig a te fejed után! A kifogástalan eredményekhez ugyanis szükség van néhány alap”szabályra”, amelyet az alábbiakban meg is osztunk veled!

1. Hámtalanítás nélkül egy lépést se!

Amennyiben eddig nem voltál híve a hámtalanításnak, most itt az ideje, hogy meggondold magad. Az önbarnítókrémet anélkül nem viheted fel a testedre, hogy ne végeztél volna rajta egy alapos hámtalanítást előtte. Csakis így távolíthatod el az elhalt sejteket, és előzheted meg azt, hogy foltosan barnulj. Hámtalanítani száraz vagy nedves bőrön egyaránt lehet, egy speciális kefével vagy a tus alatt, egy hámtalanító készítménnyel. Készíthetsz te is ilyent, kávézaccból vagy kukoricadarából. A műveletet követően, kend be jól magad hidratáló krémmel, amelyet alaposan masszírozz bele a bőrödbe. És már készen is állsz a színezéshez!

2. Válaszd a megfelelő árnyalatot!

Ha kezdő vagy, jobb ha a közepes vagy alacsony erősségű készítményt választod. Ezek halványabb árnyalatot kölcsönöznek a bőrnek, így ha el is rontasz valamit a folyamatban, nem lesz annyira szembeötlő. Amennyiben ezt sem mered magadra kenni, keverj az önbarnítóhoz egy kis testápolót, majd ezt vidd fel a bőrödre, egyenletesen. Az is fontos, hogy az árnyalatot a bőröd színének függvényében válaszd. Ha világos a bőröd, nem lesz szükséged sötét színű önbarnítóra.

3. Kesztyű nélkül ne is láss hozzá!

Az önbarnítót csak úgy, véletlenszerűen nem lehet felkenni! Annak a bőrre való felviteléhez gumikesztyű szükséges. Egyébként megszínezi a tenyereid, és röhejesen fogsz kinézni. Amennyiben képtelen vagy kesztyűvel dolgozni, elvégezheted a műveletet anélkül is, de ebben az esetben feltétlenül moss kezet többször is, hiszen a felkenési folyamat hosszas, és a krém könnyen bebarnítja a tenyered.

4. Teljesen száraz bőrre vidd fel a krémet!

Amennyiben bőröd még nedves vagy frissen törölt, várd meg míg teljesen megszikkad. És csak azután kend rá a készítményt, hogy elkerüld a foltokat. Legalább 10 percet kell várnod zuhanyzás után, hogy biztonságosan elvégezhesd a munkát. Továbbá, ahhoz hogy a barnaságod természetesnek tűnjön, ne vigyél fel sok krémet azokra a felületekre, amelyeket a nap sem „fog meg” annyira, mint a többi testrészt. Például a karok belső oldalát, a tarkót, a hónaljat, stb.

5. A helyes sorrend

Nemcsak a mód fontos, amellyel felviszed a bőrödre a krémet, hanem a sorrend is, amelyet követsz a krémezésben. Ennek értelmében, kezdd lentről felfelé, hogy lekerüld a már bekent zónák összedörzsölését. A lábak tehát az elsők, majd jön a csípő, a has ésatöbbi, továbbá ne felejts el minden egyes testrészen elegendő ideig elidőzni, a tökéletes fedés érdekében. Kevesebb krémet tégy a könyök és a térd tájékára. Végül pedig türelmesnek kell lenned, míg a krém beivódik ahhoz, hogy a barnaságod még a ruháid se veszélyeztessék! (Illetve hogy a ruháid se menjenek tönkre az önbarnítótól.)

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek