OtthonMindannyian elkövetjük ezeket a hibákat télen. A lakás egyre hidegebb, a számlák...

Mindannyian elkövetjük ezeket a hibákat télen. A lakás egyre hidegebb, a számlák pedig egyre nagyobb összegűek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindannyian elkövetjük ezeket a hibákat télen! Változtassunk, hogy kisebb legyen a fűtésszámlánk!

melegites-lakasban

A fűtési szezon általában már október végétől megkezdődik, és egészen március, áprilisig tart. Ez idő alatt bizony elég sok pénzt költünk a számlák kifizetésére, és sokszor mégsincs meleg a lakásban. A következő pár szabályt, ha betartjuk, csökkenthetjük a számláinkat, és a lakásban is jóval melegebb lesz.

Ezeket kell megtennünk, hogy melegebb legyen az otthonunkban:

1. Használjunk sötétítőt

Bár sokan nem szeretik besötétíteni az ablakaikat, télen kifejezetten hasznos lehet egy vastag anyagú sötétítő. Mivel szigeteli az ablakokat, segítségünkre lehet abban, hogy a lakásban maradjon a meleg. Napközben húzzuk szét a sötétítőt, hagyjuk, hogy a nap melegéből minél több bejusson a lakásba. Estére viszont húzzuk be a vastag textíliákat, hogy bent tartsuk a meleget a házban.

2. Szereljünk fel hőmérséklet szabályozókat

Sokkal többet tudunk spórolni akkor, ha a fűtőtesteket hőmérséklet szabályozókkal látjuk el. Állítsuk úgy, hogy, amikor húsz fok alá süllyed a hőmérséklet, akkor kapcsoljon be a fűtés. Az állandó, egyenletes hőmérséklettel kevesebbet fogunk fogyasztani, mintha nagyon alacsony fokról kellene felmelegítsük a szoba levegőjét. Programozzuk úgy, hogy reggel ébredés előtt már fél órával kapcsoljon be a fűtés.

3. Változtassuk meg a kanapé helyét

A legtöbb lakásban, helyszűke miatt, a kanapé a fűtőtestek előtt van. Télen mindenképp mozdítsuk el, hiszen, ha ott hagyjuk, csak lefogja a meleget, és nem hagyja szabadon áramolni a lakásban.

4. Megfelelő szigetelés

A meleg levegő 25%-a a tetőn keresztül távozik. Borítsuk egy minimum 25 cm-es szigeteléssel a padlást, így sokkal kevesebb hő távozik a lakásból. A másik legfontosabb dolog, a falak szigetelése. Ha megfelelően leszigeteltük a lakást, látni fogjuk, hogy számláink is sokkal kisebbek lesznek.

5. Szigeteljük a hőforrásokat

Győződjünk meg róla, hogy a melegvíz tartályunk megfelelően le van szigetelve. Így hosszabb ideig melegen marad benne a víz, és ezáltal kisebb lesz a fűtésszámlánk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek