HolotropikumMilyen veszélyeket rejthet magában a puffadás?

Milyen veszélyeket rejthet magában a puffadás?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindannyian megtapasztaltuk már a haspuffadás kényelmetlen, olykor fájdalmas érzését, ám a legtöbben múló, banális kellemetlenségként tekintünk rá, és nem tulajdonítunk neki különösebb jelentőséget. Kevesen tudják azonban, hogy a puffadás súlyos állapotokat is előidézhet, sokkal súlyosabbakat, mint egy egyszerű emésztési zavar.

puffadas

Májbetegségek: a májbetegségek esetén a puffadás leggyakrabban az epehólyag nem megfelelő működése miatt következik be. Amennyiben a puffadás mellett fájdalmat vagy nyomást érzünk a hasunk jobb oldalán, keressük fel családorvosunkat.

Hasnyálmirigy-gyulladás: első tünete a puffadás. Ha nem kezelik ki időben krónikussá válhat, és a gyulladás fokozatosan leállíthatja a hasnyálmirigy valamennyi funkcióját, és akár halálhoz is vezethet.

Tüdőbetegségek: különösnek tűnhet, de a puffadás tüdőbetegséget is előre jelezhet. A magyarázat az, hogy egyes esetekben előfordul, hogy a gázcsere nem a légzőszerveken keresztül valósul meg, hanem a gyomorbél-rendszerben valósul meg.

Petefészekrák: amennyiben a puffadást menstruációs rendellenességek és petefészek fájdalmak, valamint székrekedés és kellemetlen hasi érzés kísérik, kötelező orvoshoz menni. A folyamatos puffadás az étkezések után, petefészekrákot is előre jelezhet.ú

Tipp: 7 dolog, ami a puffadás hátterében állhat

Emésztőrendszeri betegségek: ha a puffadást étvágytalanság és súlyvesztés kíséri, az gyomorbél-rendszeri rendellenességeket jelezhet. Ez esetben is kötelező az orvosi vizit.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek