BlogMilyen nyelven testbeszélsz?

Milyen nyelven testbeszélsz?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy kiszemelt személy irányába mutató lábfej, egy lopott pillantás, szájeltakarás, szemkontaktus kerülése vagy keresése… mind-mind olyan gesztusok, amelyek az érzelmeidet fejezik ki, a tudatalattid üzeneteinek megértését teszik lehetővé. Te milyen nyelven testbeszélsz?

Kutatások szerint, a non-verbális kommunikáció (metakommunikáció) elemei a közlés 65%-át teszik ki. Ez egy nem szándékos és nem tudatos közlésmód, amelyet mimikáddal, testtartásoddal, gesztusaiddal fejezel ki, különböző helyzetekben, különböző módon. Testbeszéded ismeretével és tudatos alkalmazásával érdekesebb, feltűnőbb, “színesebb”, vagy akár vonzóbb is lehetsz:

Az arc testbeszéde

– az arcod alapján döntik el mások, hogy vonzónak találnak, vagy sem. Ha tetszik neked valaki, feléje fordítod arcod. Ha szexuális vonzalmat érzel valaki iránt, arcod megváltozik: a szemed alatti bőr kevésbé petyhüdt, arcizmaid tónusosabbá válnak. A nők arcbőre simábbnak, fiatalosabbnak látszik, megjelenik az arcpír, ami az izgalom fokozódásával a nyakra, vállra és a mellkasra is átterjedhet. A férfiak egy nekik tetsző nő láttán a szokottnál többször is megérinthetik arcukat, simogatják állukat, a fülükhöz nyúlnak, babrálják a nyakukat, magasabbra tartják fejüket.

A szem testbeszéde

-fontos úgy a nem verbális szexuális jelzések fogadásában, mint másoknak szánt (burkolt és nyílt) intim üzeneteid küldésében. A szemed nem hazudik. Minél többször engeded másoknak, hogy olvassanak a szemedben, vagy te nézel más szemébe, annál megbízhatóbb és magabiztosabb vagy, és ilyennek látnak mások is. Mosolyogni csupán a tekinteteddel is tudsz, az emberek annál vonzóbbnak találnak, minél többször jelzed a tekinteteddel, hogy vetted a kimondatlan üzenetet. Ettől rokonszenvesebb, érzőbb embernek gondolnak. A mosolygó szem ellenállhatatlan, fontos vonzerő!

A száj testbeszéde

– Ha egymásra néztek a számodra vonzó férfival illetve nővel, kölcsönös vonzalom esetén az illető szája egy pillanatra automatikusan szétnyílik, ez a mozdulat gyakran alig észrevehető. Az ember tekintete a szem és a száj közötti háromszögben pásztázza az arcokat, ezért kiemelkedő fontossággal bír a száj formája, színe, íve, szimmetriája és még sorolhatnánk. Szájunkat nem csak táplálkozásra használjuk, erőteljes erotikus töltete van: minden, amit a szánkba vagy amellé teszünk, szexuális tartalmú szándékot jelez. Nemi izgalomban mindkét nem képviselőjének pirosabb, duzzadtabb és érzékenyebb az ajka a jobb vérellátás miatt, ezzel mintegy felkészülve a csókra. A száj színezése különösen erős hatást vált ki a férfiakból (nemhiába, a nők már legalább ötezer éve használnak valamilyen szájfestéket, szépségük fokozására). Vannak férfiak, akik már azt is izgatónak találják, amikor egy nő rúzsozza magát.

A mosoly önmagában is jóérzéssel tölt el. Önkéntelenül is vonzódunk a mosolygó arcokhoz, s egy mosolygós üdvözlésre ösztönösen mosollyal válaszolunk (holnaptól kezdve vonzóbbá teheted magad pusztán azzal, hogy többet mosolyogsz!). Egy hamis mosoly cseppet sem barátságos. Az arc megfeszül, a száj féloldalas, a tekintet túl éles, fürkésző, az áll összeszorul. Az őszinte mosolynál felderül az egész arc, a szem csillog, láthatóvá válnak a szem és száj körüli ráncok -egy ilyen mosoly érzelmileg jobb állapotba hozza, megnyugtatja a másikat.

A haj testbeszéde

-ez a külsőd egyik fontos része. Igazán csak az számít, tiszta és ápolt-e a hajad. Ezek az egyszerű dolgok az önbecsülésedről, önbizalmadról és egészséges voltodról tanúskodnak. A haj babrálása a szexuális izgalmi állapot biztos jele: a férfiak és nők egyaránt ösztönösen megérintik a hajukat, ha vonzódnak valakihez, ha tetszeni akarnak, s ha a másik iránti érdeklődésüket akarják kifejezni.

Ezeken kívül még számos gesztus és mozdulat létezik, amely ha összhangban van a verbális közléssel, jobb színben tünteti fel a beszélőt. Azonban ha ellentmondás van a beszéd és az ezt kísérő mozdulatok, gesztusok között, akkor könnyen kétszínűnek, “őszintétlennek” gondolhat a beszélgető partner.

A testednek egy olyan titkos nyelve tehát ez, melyet őszintén és tudatosan használva, hitelesebb lehetsz mások szemében és jobban kiismerheted a környezetedben levő embereket.

Szerző: Egyed Zsuzsanna

Fotók: morguefile.com

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek