HolotropikumMilyen gyógyhatása van a növényi szénnek?

Milyen gyógyhatása van a növényi szénnek?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Már kétezer évvel ezelőtt is ismerték és használták a szén csodálatos, gyógyító hatását. Azóta ezen tulajdonságairól persze kissé elfeledkeztünk. Idézzük fel, hogy mi mindenre is jó a szén. Használjuk, hiszen számos pozitív tulajdonsága van.

orvosi-szen

A növényi vagy orvosi szenet a gyógyszertárakban vagy bioboltokban vásárolhatjuk meg. Az orvostudományban is gyakran használják különböző enyhébb mérgezések vagy gyógyszertúladagolás okozta problémák esetén. Semlegesíti a mérgező anyagokat, és mellékhatása igen csekély.

Semleges íze és szaga van, használhatjuk por vagy tabletta formájában.

Megakadályozhatja a mérgezést

Mivel nagyon erős nedvszívó képessége van, megakadályozza és a gyomorban tartja a mérgező anyagokat. Nem engedi, hogy a véráramba jussanak és lebénítsák különböző szerveinket. Ha mérgező anyagot nyeltünk le, legkésőbb fél óra múlva vegyünk be 1-2 darab széntablettát. Nem hatásos nátrium-hidroxid, alkohol, bórsav és lítium okozta mérgezés esetén.

Hatásos fertőzések esetén

Alkalmazhatjuk különböző bőrirritációk, vegyi anyagokkal való érintkezés vagy rovarcsípések esetén. A szénport keverjük el egy kevés vízzel, míg pépes anyagot nem kapunk belőle, majd alkalmazzuk az érintett felületen. Fedjük le egy fóliával, tekerjünk rá egy kendőt, és hagyjuk dunsztban állni 4 órán keresztül. Majd mossunk le, és kb. 30 percre tegyünk jeget a gyulladt felületre.

Emésztési problémákra

Ha gyakori emésztési problémákkal, puffadással, hasmenéssel küzdünk, naponta étkezés után vegyünk be 500-600 milligramm szenet. Megakadályozza a bélben előforduló baktériumok terjedését.

Csökkenti a rossz koleszterint

A szén rendelkezik egy olyan tulajdonsággal is, hogy csökkenti a rossz koleszterint, így óvja a szív-és érrendszer egészségét.

Figyelem!
Nem ajánlatos nagy mennyiségben fogyasztani, ugyanis megakadályozhatja, hogy a tápanyagok kellőképpen felszívódjanak. Ha túl sokat fogyasztunk belőle, székrekedést eredményez.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek