KuriózumMilyen gyakran kell mosnunk a hajunkat?

Milyen gyakran kell mosnunk a hajunkat?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Milyen gyakran kell mosnunk a hajunkat? Naponta, kétnaponta vagy egy héten egy alkalommal? Az erre vonatkozó vélemények megoszlanak!

Milyen gyakran kell mosnunk a hajunkat?
Fotó: Pexels.com

Melyik a jó választás?

Erre a problémára nem létezik egységes „recept”, hiszen ez egyénenként változik.

Nézzük, mit javasol a témában a hajszakértő?

„El kell felejtenünk a nagyanyáink tanácsát, miszerint, heti egy alkalommal mossunk hajat! Annyiszor tegyük meg, ahányszor szüksége van rá a hajunknak, hogy a termelődött faggyút letisztítsuk róla! Hogy erre naponként, háromnaponként vagy hetenként van szükségünk, ezt döntsük el mi magunk!” – nyilatkozta Bogdan Mirica, a Londa Professional hajszakértője.

Mindig válasszuk ki a hajtípusunknak megfelelő sampont!

„Ha hajunk nagyon hamar zsírosodik, olyan sampont használjunk, amelyik teljes mértékben megtisztítja hajunkat. Száraz haj esetén, az erősen hidratáló sampon a jó választás. Az olaj és szilikon alapú samponok elnehezítik a hajat!” – mondja Bogdan Mirica.

Hajunkat rendszeren ápolnunk kell, de ne mossuk naponként, mert ezzel tönkretesszük a fejbőr természetes közegét. Az ideális, ha hetente kétszer-háromszor mossuk meg. Vigyázzunk arra, hogy ne használjunk túl sok sampont, mert ez is árthat a fejbőrnek.

Nem utolsó sorban, igyekezzünk mindig a természetes összetevőkből álló sampont választani, mert hosszú távon, a hajunk meghálálja ezt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek