HolotropikumMilyen betegségeket takarhat a fáradtság?

Milyen betegségeket takarhat a fáradtság?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A rendszeres alvás, relaxálás és a kiegyensúlyozott táplálkozás mind hozzásegít a szervezet egyensúlyának a helyreállításához és az életerő visszanyeréséhez. Mindezek ellenére, a hosszas fáradtság, amely nem válaszol a megszokott kezelési módszerre, komoly betegségek jele is lehet.

Ételallergiák

Az orvosok megállapították, hogy ételallergia álmosságot, fáradtságot okozhat. Ha úgy érzed, elfog a levertség, mihelyt tálalod az ételt, és ez kellemetlen érzéssel is eltölt, valószínű, hogy érzékeny vagy valamelyik élelemre, amelyet épp elfogyasztottál. Az effajta allergiás tünetek szerencsére enyhék, és nem végződnek emésztési zavarokkal vagy egyéb rendellenességekkel.

Vérszegénység

A vérszegénység első tünete a fáradtság lehet, főként a nőknél. A menstruáció alatt elveszített vérmennyiség jelentős vas-szint visszaesést okozhat, a vas pedig a vörösvérsejtek termeléséért felelős. A vörösvérsejtek szerepe az oxigén szállítása sejtekbe és a szervekbe. Ha a folyamat egyensúlya felbomlik vagy összezavarodik, az agy és a tüdő oxigénes vérellátása már komoly problémát jelent.

Cukorbetegség

A diabétesszel küszködők esetében a cukor, amelynek a sejtekbe kellene kerülnie és energiává kellene formálódnia, a vérben marad. Ez azt eredményezi, hogy a test energia nélkül marad, vagyis kifárad, a helyes táplálkozás ellenére. Amennyiben megmagyarázhatatlan fáradtságot érzel, szomjúságot, folyamatos éhséget, esetleg ok nélkül esik vissza a testsúlyod, fordulj orvoshoz.

Pajzsmirigy alulműködés

A pajzsmirigy egy apró kis mirigy, amely a nyak tájékán található. Ez felelős az anyagcseréért, valamint azért, hogy az általad bevitt élelemből energiává változzon. Amikor a mirigy működése lelassul, az anyagcsere sem működik normálisan. Ez a testsúly növekedéséhez vagy a fáradtság érzetének a kihangsúlyozódásához vezethet.

Rejtett vizeletfertőzések

Nem minden vizeletfertőzés nyilvánul meg égető, csípő tünetekkel vagy az inkontinencia érzetével. Sokszor az egyetlen jel, ami elgondolkoztathat, az a mély fáradtság. Ne habozz elmenni az orvoshoz, és elvégezni a szükséges vizsgálatokat. Ezáltal nyomban kiderül, milyen kórokozó merít ki téged ennyire.

Szív-rendellenességek

Ha csak úgy elfog a fáradtság a mindennapos tevékenységek közepette, például járás, lépcsőzés vagy porszívózás közben, lehetséges, hogy a szíved nem bírja a terhelést. Amennyiben azt veszed észre, hogy egyre nehezebbé válnak azok a tevékenységek, amelyeket régebb könnyedén elvégeztél, fordulj orvoshoz.

Krónikus fáradtság-szindróma és fibromyalgia

Ez a két betegség továbbra is problémákat okoz az orvosoknak. Jelen pillanatban ezek kiváltó okai ismeretlenek. A krónikus fáradtság kimeríti a teljes szervezetet és testet, és nem reagál sem az alvásra, sem a pihenésre, sem a kiegyensúlyozott étrendre. A fibromyalgia továbbá fájdalommal is jár, amely átjárja a teljes testet, és könnyen társulhat a depresszióval.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek