KuriózumMilliomos lett anélkül, hogy az ágyból felkelt volna

Milliomos lett anélkül, hogy az ágyból felkelt volna

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Lee Hadwin egyedi tehetséggel rendelkezik: műveit álmában készíti. Mikor végre felébred semmire nem emlékszik, és ébren nem tudja újra elkészíteni műveit.

a-ferfi-aki-almaban-fest

A BBC-nek a művész elmondta, hogy soha nem érdekelte a művészet, még most sincs túlzottan oda érte. A férfi elmondása szerint 4 éves kora óta rajzol álmában papírra, falra vagy bármire, ami a keze ügyében van.

Szülei, orvosai próbáltak rájönni, hogy alvajárása, holdkórossága közben mi is történik a művésszel, de mindeddig nem sikerült rájönni. A férfi is utána nézett, dokumentumfilmeket böngészett annak reményében, hogy sikerül kideríteni miért is csinálja ezt.

4

Az orvosok mindenféle tesztet végeztek el, hogy rájöjjenek az alvás melyik fázisában kezd el rajzolni, de ez a kérdés is megválaszolatlan maradt.

Rengetegen keresik fel Lee Hadwint, akik szintén álmukba alkotnak verseket vagy komponálnak.

Bevallása szerint az elmúlt 10 évben egyre több galéria keresi fel őt képeiért.

2

Év elején a művész az eBay-en eladott egy 100 darabból álló gyűjteményt, ami több mint 1,5 millió dollárt hozott számára, habár a szakértők türelemre intették, mivel idővel még értékesebbek lesznek képei. Az összeg egy részét jótékonyságra fordította az alkotó.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek