OtthonMiként varázsold kertté az erkélyed?

Miként varázsold kertté az erkélyed?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az erkélyed sokkal több lehet egy olyan helyiségnél, ahol az éppen nem használt csecsebecséket raktározod! Amennyiben te is szeretsz virágok között tartózkodni, és a növények társaságában pihenni, egykettőre zöld oázissá változtathatod az amúgy egyhangú teraszt!

Ami a virágok kiválasztását illeti, nem kell bonyolult típusokban gondolkodnod! A legkedveltebb erkélyi virágok ugyanis a klasszikus szobanövények, amelyek csoportját feldobhatod egy-egy élénkzöld törpefenyővel, felakaszthatós cserépbe tárolt virágzó futónövénnyel, illetve több kiscserepes húsos levelű növénnyel.

A legkeresettebb növények közé tartozik a japánrózsa, begónia, azalea és a muskátli. Ezek mellett azonban sikeresen növeszthetsz hortenziát, borostyánt, lóherét vagy a murvafürtöt is. Ugyanakkor a petúnia és a futó muskátli is tökéletes választás lehet, ezen típusok szinte egész nyáron ontják a virágokat!

Hogy a falakat is zöldbe burkolt, helyezz futónövényeket közvetlenül a fal mellé, és tégy számukra egy állványt, amelyre felkapaszkodhatnak. Erre a célra ideális a búbos lonc, amelynek fehér-barnás virágai kellemes illatot árasztanak, még a lakásba is!

Íme néhány ötlet az erkély zöldbe öltöztetéséhez:

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek