KuriózumMiként szabadulj meg a zajos szomszédoktól?

Miként szabadulj meg a zajos szomszédoktól?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Azt hiszem, mindannyiunknak volt már, (ha nincs még mindig), egy zajongó szomszédja. Őt vagy őket általában könnyű beazonosítani: az(ok) a személy(ek), aki(k) éjnek közepén is képesek zakatolni, és téged nem hagynak pihenni.

Fotó: Sean McMenemy

A zajos szomszédnak általában van egy zajos hobbija, amelyet nagy szeretettel gyakorol is. Legyen az focimeccs, a nejével/férjével való veszekedés, gyakori házibuli-szervezés, dübörgő járás vagy ne adj’ Isten, egyéb hangos „szórakozás”, valamennyi tevékenység zavaró lehet számunkra, ha épp pihenni szeretnénk.

A kérdés azonban az: miként tudod őt leállítani, vagy arra bírni, hogy abbahagyja?

A legelső reakciót talán az lenne, hogy kongasd meg a csöveket. Ezzel viszont nem hinnénk, hogy sikerrel járnál. Ráadásul felvered a többi szomszédot is, akik szintén nem lesznek hálásak a lármának. Éppen ezért, összeállítottunk egy kis listát azokkal a lehetséges variánsokkal, amelyek segítségével talán leültetheted a pörgő szomszédokat!

1. Igyekezz egy beszélgetést kezdeményezni, minél udvariasabban, amelyben tudatod vele/velük, hogy akaratlanul is tanúja vagy annak, amit körülötted művel(nek).

2. Egy egyszerű mód arra, hogy konfliktusmentes hangulatban lépj kapcsolatba vele/velük, ha valami finomsággal állítasz a lakása/lakásuk ajtajához. Így érezheti(k), hogy nem rossz szándékkal keresed fel őt/őket.

3. Amennyiben a fenti helyzet kényelmetlen lenne számodra, hagyj az ajtóban egy cédulát! Az üzenet, ami arra kerül, lehet vicces vagy a lehető legkomolyabb, de vigyázz arra, hogy semmiképp se legyen sértő.

4. Abban az esetben, ha a „szerelmes levelek” sem fejtik ki hatásukat, talán jó ötlet lesz, ha kívülállótól kérsz segítséget. Leghamarabb a tömbház felelőséhez/gondnokához fordulhatsz, ő biztosan megtalálja a módot arra, hogy lenyugtassa a szomszédokat.

5. Egy sokkal könnyebb és optimálisabb megoldás lehet, ha beszerzel egy fülhallgatót vagy egy pár füldugót, főként ha amúgy is forgalmas környéken laksz, mint például a belváros.

6. Utolsó fázisként, talán beválhat ha kéznél van egy seprű, aminek a nyelével megkopogtathatod a mennyezetet. Legrosszabb esetben még a vakolat is lehull, de legjobb esetben megszűnik a házibuli! Extrém helyzetekben kérheted a rendőrség segítségét is, főként ha erőszakra utaló jeleket hallasz – ilyenkor talán jobb is rögtön a hatóságokhoz fordulni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek